VM 13: Seks gange remis og ... øv

VM i Libyen: http://wcc2004.fide.com/main.asp

Baggrund    Felt    Program      Tidligere rapporter:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 

Skak er muligvis et herligt spil, men også ubarmhjertigt og uretfærdigt. Efter to gange remis i de ordinære partier, to gange remis i hurtigskak, to gange remis i lynskak. Tabte Peter Heine Nielsen sudden-death partiet mod Teimour Radjabov, Azerbajdjan, og er dermed ude af VM. I det første lynparti havde Peter Heine Nielsen sin største chance, da han en overgang førte med to bønder. Efter skuffelsen over remis i dette parti var det egentlig imponerende, at han klarede remis også i 2. lynparti.
Internetdækningen af matchen illustrerede præcist skakspillets paradoksale egenskaber: På én gang fascinerende og frustrerende. Da spændingen var på sit højeste i sudden-death partiet en time efter midnat forsvandt træk og brikker på skærmens bræt, og hjælpeløs kunne man kun følge, hvordan Peter Heine Nielsens situation på skakuret, fra de oprindelige 5 minutter til sort mod 6 minutter til hvid blev værre og værre. Indtil naborubrikken markerede '1-0'. Samtlige de fem sudden-death partier blev i øvrigt vundet af hvid. Først i løbet af onsdagen ved vi, om Peter Heine Nielsen vandt eller tabte lodtrækningen om farven, og om han frivilligt valgte at satse på sort og remis i dette altafgørende parti. Og hvordan han tabte dette parti, hvor han stod så udmærket, mens vi endnu kunne se brikkerne. Måske forsvandt de også fra brættet i Libyen?
Enormt spændende, og frygtelig ærgerligt, når Peter Heine Nielsen nu havde vist, at han kunne matche en af verdens farligste angrebsspillere, og var så tæt på.
Vi vender tilbage med de - desværre - afsluttende rapporter fra Tripoli, Libyen.

VM 2004, 1. runde:
Peter Heine Nielsen, Danmark (2628) 1 1 2
Surya Shekhar Ganguly, Indien (2582) 0 0 0
VM 2004, 2. runde:
Teimour Radjabov, Azerbajdjan (2670) ½ ½ (1) ½ ½ (1) ½ ½ (1) 1  4 
Peter Heine Nielsen, Danmark (2628) ½ ½ (1) ½ ½ (1) ½ ½ (1) 0  3

   
Link til mere info omVM:

Chess Players Professional:  http://www.chess-players.org/eng/index.html 
ChessBase:  http://www.chessbase.com/ 
FIDE:  http://www.fide.com/

---------------

23/6-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside