VM 6: Højt humør

VM i Libyen: http://wcc2004.fide.com/main.asp

Baggrund    Felt    Program      Tidligere rapporter:  1  2  3  4  5  

1. knockout-rundes 2. parti ved VM i Tripoli, Libyen, spilles i dag søndag den 19. juni kl. 14.30 og kan følges live på VM-siden. Peter Heine Nielsen skal med de sorte brikker forsvare sin 1-0 føring mod  Surya Shekhar Ganguly, Indien. 
Favoritterne var effektive i lørdagens 1. runde. Overraskelser var der dog: Zurab Azmaiparashvili, Georgien, tabte til Morteza Mahjoob, Iran, og Viktor Bologan, Moldavien, til Mark Paragua, Filippinerne, Krishnan Sasikiran, Indien, til Leonid Kritz, Tyskland, og Rafael Vaganjan, Armenien til Ehsan Ghaem Maghami, Iran. Dertil nogle remiser i kanten af ratingforudsigelserne, heriblandt Levon Aronians remis med Magnus Carlsen. Men selv om nordmanden jo er vant til at overraske, får han det sikkert svært i returopgøret med sort i dag. 
I gårsdagens rapport refererede vi til 'tillægstiden'. I de ordinære partier ved VM spilles med 90 minutter til 40 træk og 15 minutter til resten. Samt i hele forløbet + 30 sekunder pr. udført træk.

Her en rapport fra Karsten Rasmussen  - overskriften håber vi meget at kunne genbruge i aften.

Højt humør

Stemningen er god her på værelse 511, hvor vi netop er hjemvendt i en større Coca-Cola-Light-rus, efter endnu engang at være blevet økonomisk udmanøvreret på en restaurant. Hvad gør det, når der står 2-1 til Holland eller Tjekkiet. Vi ved, at arabiske sprog skal læses bagfra, men har ikke helt styr på tegnene. Den gode stemning gør, at Nielsen har givet mig et lille frikvarter, som kan bruges ved tasterne. 
Mit over-jeg har redaktørens stemme i baggrunden. Det er altid hyggeligt at tale i telefon med Thorbjørn........
Hr. Nielsen er en retfærdig arbejdsgiver. Straks efter ........ bliver jeg sat til at reparere en variant Nielsen og Rustemov har hygget sig med et par dage i Minsk. Ikke nogen let opgave, og min andel i aktionen er som forventet begrænset. Resultatet er dog ganske fornuftigt, her hvor skudorgiet Holland-Tjekkiet forlængst er forbi. Lige nu tegner det derfor til et skift i åbningsvalget, i forhold til sidst de sorte brikker var til diskussion. Skak kan spilles med følelse.
Tidligere på dagen satte Nielsen mig også på nogle prøvelser. Af mere kuriøs art hedder det nu 40 bassinlængder, indkøb af youghurt light og mørkt rugbrød. Min succesrate på 2 ud af 3, anser jeg som acceptabel. Mine erfaringer som accompanying person, er trods alt begrænsede.
Den alvorlige del af prøvelserne var Tgxg5 og Sg3, der pirkede noget ved min optimisme efter det gode udlæg på partiet. Da Ganguly fik spillet Txc3, måtte jeg en tur på værelset, i håbet om at Fritz ville berolige. Heldigvis gør denne betænkningstid, at prøvelserne er af kort varighed. Da jeg endda spotter 38. Ld3! fra min udkigspost 
en 10 meter fra brættet, begynder roen at indfinde sig, selv om Nielsen vælger 38. d6? Nielsen får endnu engang bevist at ”fuld skrue-stilen”, giver ham gode resultater mod spillere omkring 2600.
Ellers bemærkes det her på førstedagen, at der vældig gang i pressecentrets ”skolegård”. Karjakin og Mamedyarov fører an, med Ramirez og Adly noget efter. Magnus er mere forsigtig, men han er også den tand yngre. De spillede alle remis idag.

Karsten Rasmussen

 

Link til mere info omVM:
Chess Players Professional:  http://www.chess-players.org/eng/index.html 
ChessBase:  http://www.chessbase.com/ 
FIDE:  http://www.fide.com/

---------------

20/6-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside