VM 9: Mathed

VM i Libyen: http://wcc2004.fide.com/main.asp

Baggrund    Felt    Program      Tidligere rapporter:  1  2  3  4  5  6  7  8 

Kl. 14.30 sidder Peter Heine Nielsen over Teimour Radjabov, Azerbajdjan (2670), med sort i 1. parti af 2. runde ved VM i Libyen. Måske som følge af, at 1. rundes sidste parti mod Gangula næsten gik for nemt, sænkede der sig en vis mathed over den danske lejr i går aftes, skriver Karsten Rasmussen fra Tripoli.

Før runden

Dagens intellektuelle udfordringer byder på lidt skakforberedelser samt læsning af Tripoli Post. Forsideoverskrifterne er: Venus Transit of Sun Delights People Worldwide. Reagan Dies, without Facing Trial. US Official: Libyans Forthcoming, Committed to Better Investment Enviroment. 
De fysiske udfoldelser er de efterhånden sædvanlige 40 baner i bassinet. Svømning er ufatteligt kedeligt, så nye personlige rekorder forventer vi ikke. Desuden bliver jeg igen sendt i supermarkedet. Ved hjemkomsten til hotellet er FIDE i lighed med andre arrangementer begyndt at hænge store opslag op med nogenlunde følgende tekst: ”It is 
not allowed to bring food and drinks from outside the hotel”. Jeg vinder alligevel 5 minutters opgøret med 3-4 kontrøllerer, efter indtil flere saglige argumenter. Peter får sin yoghurt, og sit vand. I morgen holder argumenter ikke. Måske kan jeg snart skrive banan- og brødsmugler på visitkortet...
   

Mathed

Ikke logisk efter en 2-0 sejr, men forklaringen er måske, at det gik for nemt. Ikke en ærlig computeranalyse blev der brug for. Kendskab til et parti i Informator 62 var nok. For en nogenlunde habil spiller som mig vanskeligt nok, men for Heine intet problem.
For at overvinde matheden tages en taxa til midtbyen. Det er let at skaffe en. Jeg har aldrig set så mange i en by. Heine fejrer sejren med tre forretter. Jeg får allernådigst en arabisk suppe. Forceres 2. runde er jeg lovet is. Hjemturen foregår til bens. Tripoli virker som en yderst fredelig og harmonisk by med velstand. Priserne er for eksempel på et ganske højt leje. 
Ved hjemkomsten er de 23 tiebreaks indledt. Det er et kapitel for sig. Vi vågner op igen sammen med norsk skibakkestemning. Magnus kæmper bravt, men må forlade turneringen som den sidste i de ordinære omkampe. Dagen har været hård ved ”skolegården”. Midnat er den næsten tom.
(Morgen)dagens modstander kunne vel egentlig også høre til kategorien, men eftersom Radjabov hele tiden går rundt med de strammeste sorte Ray-Ban solbriller, må han nok betragtes som voksen. Som Peter siger: ”Det bliver en kamp mellem stil og charme”.
Forberedelserne til i morgen er så småt begyndt for Heine. Det bliver svært at ramme plet som i dag. Han spiller både 1.e4 og 1. d4. Desuden skifter han mellem forskellige varianter. Betragtningen at Radja desuden er fantastisk god spiller, skal der også tages højde for. 

Karsten Rasmussen

 

VM 2004, 1. runde:
Peter Heine Nielsen, Danmark  (2628)  1 1  2
Surya Shekhar Ganguly, Indien (2582)  0 0  0
VM 2004, 2. runde:
Teimour Radjabov, Azerbajdjan (2670)  - -
Peter Heine Nielsen, Danmark  (2628)  - -

   
Link til mere info omVM:

Chess Players Professional:  http://www.chess-players.org/eng/index.html 
ChessBase:  http://www.chessbase.com/ 
FIDE:  http://www.fide.com/

---------------

21/6-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside