OL 11: Blandede bolsjer

Tidligere rapporter:  0  1  2  3  4  5  6  6a  7  8  9  10

I 11. runde ved OL på Mallorca var det kvindeholdets tur til at vinde: 2-1 over Bangladesh. Og desværre åben-række-holdets tur til at tabe: 1½-2½ til Australien. 

Holdkaptajn Per Andreasens rapport:

Blandede bolsjer!

De danske kvinder vandt endelig en god sejr mod det udmærkede hold fra Bangladesh. Vi havde hvid på 1. og 3. bræt.

Evgenia Hansen - WIM Hamid 2164 1-0
Oksana Vovk - WFM Parveen 2139 0-1
Miriam Olsen - Khan 1997 1-0

Evgenia knuste modstanderen og vandt uden besvær. Miriam overspillede sin modstander positionelt og vandt et rigtig godt parti. Oksana stod fint fra åbningen, men er desværre helt ude af form ;-(

Herrerne maatte ned mod Australien og det var i hvert fald ikke så godt. Undervejs stod vi fremragende og burde have vundet. Vi var favoritter, så det var slemt. Vi havde hvid på 1. og 3. bræt.

Peter Heine Nielsen - GM Rogers 2593 ½-½
Lars Schandorff - GM Johansen 2483 ½-½
Nicolai V. Pedersen - IM Lane 2442 ½-½
Erling Mortensen - IM Smerdon 2425 0-1

Peter fik en lille fordel efter aabningen. Et yderst kompliceret parti som ifølge Peter skiftede fordel flere gange. I slutspillet stod Peter bedst, men en fejlberegning "tabte" en meget vigtig og fjern fribonde, og så var det blot remis!

Lars havde sort i en sicilianer. Det blev ret hurtigt remis i en lige stilling. Det var på det tidspunkt fint for os, idet jeg vurderede at vi stod bedst på de tre øvrige brætter!

Nicolai havde hvid i spansk. Han stod klart bedst og ofrede en officer for fire bønder. Det burde have indbragt en gevinst, men tiden pressede, og det lykkedes en smart spillende modstander at hive en remis hjem.

Erling ofrede i åbningen en kvalitet for et par bønder og fin stilling. Det så kanongodt ud, men et eller andet gik galt i slutspillet og det lykkedes modstanderen at komme til fadet i tidnøden.
Pokkers ærgerligt for Erling som ellers har spillet en meget fin turnering.
Med dette nederlag røg ogsaa Stormesterdrømmen ;-(((, - men selvfølgelig kun i denne omgang! Der skal jo nok komme en ny turnering ;-))

Dette nederlag for holdet var bestemt ikke et led i planen om hurtigst muligt at komme på scenen igen og dermed LIVE på. Nu maa vi tage os sammen i de tre sidste runder. Vi kan stadig komme ud med et topresultat. I morgen tror jeg vi stiller holdet fra toppen af. Nu får vi se!

Per Andreasen

Andre danske vinkler på OL kan læses på Skovlunde Skakklubs hjemmeside, hvor Miriam Olsen rapporterer hjem:
www.skovlundeskakklub.dk/

Den officielle OL-site: http://www.36chessolympiad.com/ 

----------------

26/10-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside