OL 6: Nedtur mod Filippinerne

Tidligere rapporter:  0  1  2  3  4  5

6. runde ved OL på Mallorca var en hård omgang for det danske hold i åben række: 1-3 mod Filippinerne. Kvindeholdets 1½-1½ mod Schweiz var til gengæld udmærket.

Nedtur for de danske herrer.

Vi mødte Filippinerne og havde igen sort paa 1. bræt.

GM Torre - Sune Berg Hansen ½-½
GM Antonio - Davor Palo ½-½
IM Paragua - Lars Schandorff 1-0
IM Gonzales - Nicolai V. Pedersen 1-0

Det var surt, men igen retfærdigt.

Davor spillede ret hurtigt remis, da han ikke var helt tilfreds med stillingen. Derefter tabte både Lars og Nicolai samtidigt. Nicolai lavede et unøjagtigt træk i åbningen og blev vist bare rullet. Det samme med Lars, der lavede en unøjagtighed i en meget lang teorivariant, og dette kendte modstanderen tilsyneladende ud og ind. Den unge Paragua er efter min mening filippinernes staerkeste spiller. Han har for nylig vundet flere stærke turneringer i Ukraineæ og jeg kender ham fra mange juniormesterskaber. Han nærmer sig et Elo paa 2600 og bliver snart udnævnt til stormester.
Sune holdt remis mod Torre. Sune kæmpede utrolig godt i en meget presset stilling og med meget lidt tid paa klokken. En meget vigtig remis - baade for Sune og for holdet! Sunes 3  sorte parti i træk paa det svære 1. bræt.

Kvinderne spillede til gengæld rigtig godt mod de meget stærke schweizere. Alle tre stod godt, men alle tre partier blev remis. Jeg har ikke talt med nogen af spillerne efter partiet, og saa ikke de sidste minutter af partierne.

Vi havde hvid paa 1 og 3 bræt.

Evgenia Hansen - WGM Lematschko 2267  ½-½
Oksana Vovk - WGM Hund 2240, ½-½
Elena Gerasimovich-Steffensen - WIM Heinatz 2244 ½-½

Vi glæder os alle til fridagen i morgen ;-)

Per Andreasen

Den officielle OL-site: http://www.36chessolympiad.com/ 

----------------

20/10-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside