OL 6a: Sidste mand på plads

Tidligere rapporter:  0  1  2  3  4  5  6

Fridagen efter 6. af i alt 14 runder ved OL på Mallorca blev brugt til afslapning, eftertanke - og spillerankomst. Som aftalt forud af hensyn til Peter Heine Nielsens andre forpligtelser stødte han nemlig først til OL-truppen før 7. runde. Hvorfor førstebrættets fravær runde efter runde ikke fremgik af OL-rapporterne kunne man læse et passende diskret sted, nemlig i omtalen af Essent-turneringen i Holland [se 'nyhed']. Vi skrev det uden rigtig at skrive det - men nu er han i hvert fald klar til at støtte holdet de sidste otte runder.
Eftertanken i holdkaptajn Per Andreasens fridagsrapport gælder bl.a. hans egen dobbeltfunktion som ansvarlig for begge danske landshold. Ikke mindst den forskudte tidsplan og logistikken på spillestedet har gjort det til en umulig opgave at følge f.eks. tidnødopgør i to matcher på én gang. Medmindre anden halvdel af turneringen giver et andet billede, må man derfor forvente, at kaptajnens tilbagemelding efter OL vil være, at man næste gang skal udpege to kaptajner. Også selv om denne løsning, som det sikkert vil huskes, gav anledning til visse problemer ved OL i Bled for to år siden. Den ene af disse to holdkaptajner er i øvrigt til stede også ved OL på Mallorca, fremgår det af Per Andreasens rapport.

Her er lidt mere fra 6. runde.

Jeg er jo holdleder for begge hold, hvorfor jeg sprinter frem og tilbage mellem de to spillehaller. Herrerne starter ½ time før kvinderne, og tidnøden starter derfor først hos herrerne. Ofte er der jo et herreparti der trækker ud med den "evige" tidnød, hvorfor jeg er nødt til at blive hos dette parti.
Det betyder at jeg ofte ikke ser det sidste af kvindernes partier, hvilket er meget utilfredsstillende for mig som holdleder og ligeledes utilfredsstillende for kvinderne. På den måde kan jeg ikke på bedste måde opfylde mine forpligtelser begge steder. Jeg er tilsyneladende også den eneste, der er holdleder for både et herrehold og et kvindehold. Alle øvrige holdledere, jeg har talt med, ryster på hovedet ad dette...

Kvindernes partier i går sluttede, uden at jeg saa afslutningen på nogen af dem. I dag har jeg så snakket med kvinderne og set nogle partier.

Evgenia stod til gevinst i slutspillet, men en upræcis gevinstføring gjorde, at det kun blev remis, ærgerligt.
Oksana fik en forberedelse ind i fransk og fik en fin stilling. Det blev et meget spændende parti som desværre sluttede med, hvad Oksana troede var trækgentagelse. Hun kunne let have undveget og havde så haft en bonde mere og fordel i stillingen tilmed. Lige så ærgerligt.
Elenas modstander gik også lige ind i vores forberedelse, og Elena fik klar fordel. Jeg har endnu ikke fundet ud af, om hun stod klart til gevinst, men det var i hvert fald totalt uklart det meste af vejen, og remis maa siges
at være retfærdigt. Altså tre remiser mod meget stærk modstand, men det burde have været en sejr.

Onsdagen sluttede med det traditionelle "Bermuda Party" før fridagen. Det havde vist været alletiders fest, jeg var dog ikke selv til stede. En af mine nordiske "kilder" oplyser, at spillerne hyggede sig vældigt
med blandt andet danske skakturister fra Næstved og København anført af vores magtfulde delegerede i FIDE, Harry Dalsø!

I dag har kvindeholdet, Martin (Evgenias søn) og jeg været en tur i Palma. Vi tog bussen de 20 kilometer. Derefter gik vi en rigtig dejlig tur på havnefronten i Palma i ca. 30 graders varme. Herefter hygge og frokost med den mest pragtfulde udsigt til domkirken i Palma, "Catedral de Mallorca".
Efterfølgende besøgte vi kirken og gik en tur i den skønne park ved kirken. En dejlig afslappende fridag.

Da vi kom hjem her for ½ time siden var Peter Heine Nielsen ankommet. Han er nu installeret på hotellet og klar til at tørne ud for os i morgen. Det er tiltrængt efter 6. rundes dårlige resultat.
Vi skal møde den Dominikanske Republik, og her er vi storfavoritter, selv om de har et par 2450 folk i toppen.
Kvinderne møder Luxembourg, som har en meget stærk WGM paa 1. bræt. Jeg forudser en lige kamp.

Der er en fin stemning på begge hold, alle har det godt.
Som sagt: fint hotel, fin mad, intet at klage paa ;-))

Per Andreasen

Den officielle OL-site: http://www.36chessolympiad.com/ 

----------------

21/10-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside