6. hovedkreds bedste juniorhold

Hovedkredsenes juniorhold mødtes i weekenden på Tjele Efterskole i Hammershøj til den traditionelle holdturnering [læs foromtale]
Jævnbyrdigheden var stor i toppen, men da 6. hovedkreds (Århus) i 5. runde vandt 4½-3½ over 1.HK (København) blev slutplaceringerne afgjort.

Her en rapport fra arrangørerne:

6 hovedkreds vandt junior-hold-DM
Som bekendt var 8. hovedkreds ikke deltager i årets udgave af junior-hold DM, så derfor blev der afviklet syv runder alle-mod-alle mellem de resterende 8 hovedkredse, som var dukket op i løbet af fredag aften.
Forløbet afslørede fire stærke hold og fire knap så stærke hold. Ganske usædvanligt lykkedes det 4. hovedkreds fra Sønderjylland at vinde en kamp ved dette årligt tilbagevendende stævne, og så undgik de sidstepladsen, hvor de ellers har siddet fast de seneste mange år.
I toppen slog de fire hold hinanden på skift, men da 6. hovedkreds fra Århus slog de forsvarende mestre fra 1. hovedkreds (København) i femte runde med 4½-3½, var vejen til mesterskabet klar for ratingfavoritterne fra Århus.
Hyggelige og livlige stunder med mange glade skakspillere og ledere blev vi vidner til, skønt der var temmelig travlt til tider. Formodentlig arrangerer Tjele Efterskole igen stævnet næste år. Medmindre andre klubber eller hovedkredse brænder efter at arrangere stævnet.

Slutstillingen blev:
1. 6. HK... 12 mp (40½ bp)
2. 1. HK... 11 mp (40½ bp)
3. 3. HK... 11 mp (36  bp)
4. 9. HK... 10 mp (35½ bp)
5. 2. HK...  5 mp (26  bp)
6. 5. HK...  3 mp (16½ bp)
7. 4. HK...  2 mp (15  bp)
8. 7. HK...  2 mp (14  bp)

Mere om stævnet med billeder og resultater på Tjele Efterskoles hjemmeside.

Claus Rossen

Tjele Efterskole: www.tjeleefterskole.dk

 

----------------

4/10-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside