Referat af Hovedbestyrelsesmødet

24. januar 1999

_______________________________________________________________

Sted: Fredericia Idrætscenter

Deltagere:

Forretningsudvalget
SBH = Søren Bech Hansen
OB = Ole Block
MMJ = Martin Mølster Jensen
UVN = Uffe V. Nielsen
EM = Erik Mouridsen

LBH = Lars Bech Hansen (1. hovedkreds)
NSL = Niels Steen Larsen (2. hovedkreds)
FF = Finn Fejrskov (3. hovedkreds)
NB = Ninna Brandes (5. hovedkreds)
ES = Erik Søbjerg (6. hovedkreds)
PHH = Poul Henrik Hansen (7. hovedkreds)
MN = Martin Noer (8. hovedkreds)
PC = Per Christensen (9. hovedkreds)
Afbud  fra 4. hovedkreds

 

1. Protokol - herunder godkendelse af referat.

Referatet blev godkendt uden kommentarer.

 

2. Forretningsudvalgets beretning

Der er kun gået kort tid siden november, hvor vi havde ekstraordinært HB-møde, og min beretning er kort. Jeg har valgt ikke at medtage de ting der er refereret i referatet fra det ekstraordinære HB-møde den 22. november under punkt 2 "Kort orientering fra formanden":

Jeg håber alle HB-medlemmer havde en god juleferie og en vellykket nytårsaften, så vi alle kom godt ind i 1999 - et vigtigt år for dansk skak.

Snart er det tid for påske og dermed også for delegeretmøde, der i år må forventes hovedsagligt at komme til at dreje sig om den budgetterede kontingentforhøjelse. Hvad angår valg til FU er Uffe V. Nielsen og jeg selv på valg, og jeg håber det vil glæde hele skaklivet at vi begge genopstiller.

Som sædvanlig er beretningen opdelt i en organisatorisk og en resultatmæssig del.

LBH var glad for at SBH og UVN begge genopstillede til forretningsudvalget, men ville høre om kontingentstigningen var et kardinalpunkt for at modtage genvalg.

SBH og UVN bekendtgjorde hver især at de genopstiller uanset det kontingent der måtte blive vedtaget på delegeretmødet.

PC ville høre om afstemningsproceduren for kontingentet.

SBH sagde at alle forslag til kontingentet skulle foreslås inden afstemningen gik igang. Det mest vidtgående forslag ville blive sendt til afstemning først.

1. Organisation

1.1 Kvindernes zoneturnering

Dansk Skak Union repræsenteres ved kvindernes zoneturnering 23. - 31. januar i Helsinki af Esmat Guindy og Evgenia Peicheva-Hansen. Der bliver ialt 10 deltagere og turneringen afvikles som en sædvanlig alle-mod-alle turnering.

1.2 VM 1999

Formodentlig start 19. juni 1999, men jeg mangler endelig bekræftelse fra FIDE.

SBH fortalte at det er uafklaret hvor og hvornår VM bliver afholdt. SBH gættede på at det ville blive i 1999 og i Elista.

1.3 EM for hold

Den nye bestyrelse i det europæiske skakforbund har - efter EM for hold blev taget fra englænderne - udbudt arrangementet i licitation. Der er indkommet 10 bud (!), og arrangementet forventes snarest placeret.

SBH antog at EM ville blive afholdt i 3. kvartal i Spanien eller Tyskland. Europamesterskabet er ikke på budgettet, men et arrangement i Tyskland ville økonomisk være blandt de billigste holdturneringer for Danmark, så eksterne financieringsmuligheder burde undersøges.

LBH opfordrede SBH til at tage offentliggørelse af terminer for officielle turneringer op i FIDE og det europæiske skakforbund. For arrangører af internationale turneringer er det irriterende at terminerne flyder så meget.

1.4 OL 2000 og 2002

På trods af FIDE-præsidentens decideret provokerende udtalelse om, at bliver han valgt til Ruslands præsident ved præsidentvalget i år 2000 skal skakolympiaden afholdes i Kreml, tror jeg bestemt at arrangementet som planlagt finder sted i Istanbul. Skakolympiaden i år 2002 forventes afholdt i Slovenien.

1.5 Internationale turneringer i Danmark i 1999

Jeg vil på HB-mødet orientere om støtten til internationale turneringer i 1999. Arrangører der har meldt sig inden 1. oktober 1998 tages i betragtning af FU ved fordelingen af budgettet for 1999 der andrager 25.000 kr.

1.6 Senioreliten/eliteudvalget

Desværre har Jørn Sloth valgt at takke nej til posten som senioreliteansvarlig i Eliteudvalget. Eliteudvalget består pt. af Per Andreasen og Finn Fejrskov, og vi mangler altså fortsat den 3. person der skal have senioreliten som ansvarsområde. Vi leder med lys og lygte.

SBH forespurgte om HB havde forslag til posten.

LBH sagde at posten fordrer en stærk spiller hvis beslutninger eliten vil respektere og en administrativ stærk person på grund af de øvrige kompetenceområder han vil få. Det er en svær kombination.

FF var overrasket over at se sig selv som medlem af eliteudvalget.

SBH svarede at der ikke var nogen ændringer i de arbejdsopgaver man havde aftalt (for FF’s vedkommende praktisk rejseplanlægning).

ES mente at det var nødvendig at søge emner udenfor kredsen af elitespillere.

MN var enig i dette og mente det måske til og med var en fordel.

Der var ingen konkrete bud på en kandidat. Forretningsudvalget arbejder videre.

1.7 Danmarks Tankesports-Forbund

Vi arbejder i DTF intenst på at få et møde med Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen.

MN ville vide om fordelingsnøglen mellem forbundene i Tankesportsforbundet stadig var rigtig.

SBH svarede at det i flere sammenhænge var svært at argumentere for flere midler da skakken adminstrativt kører meget billigt på grund af det manglende sekretariat.

1.8 Webmaster

Med virkning fra årsskiftet er posten som webmaster for Dansk Skak Unions hjemmesider på Internet slået sammen med redaktørposten af Skakbladet. Med andre ord har Thorbjørn Rosenlund overtaget dette arbejde. Jeg er meget glad for denne løsning, der vil sikre kontinuitet og et fortsat højt niveau på vores hjemmesider. Webmaster Rune Hvalsøe Rasmussen, der hermed er trådt tilbage, har leveret en kæmpeindsats af tårnhøj kvalitet, og vi skylder ham en meget stor tak!

SBH tilføjede at Thorbjørn Rosenlund var kommet rigtig godt fra start og arbejdet var godt struktureret.

Både SBH og IT-udvalget var tilfreds med det arbejde Thorbjørn Rosenlund havde udført.

1.9 Undervisningsmateriale

Der var ingen der bød på udarbejdelsen af undervisningsmateriale, som FU i Skakbladet havde udbudt i licitation.

 

 

SBH tilføjede at forretningsudvalget efterfølgende er gået i dialog med Steffen Pedersen som arbejder med de samme ideer der også oprindelig var i Bjarke Kristensens oplæg.

1.10 Spørge skema udarbejdet af Viggo Christensen

Vedlagt mødeindkaldelsen er et spørgeskema udarbejdet af Viggo Christensen, kasserer i Frem Skakklub, Odense. Skemaet har været uddelt ved Albani Julecup, hvor 30 spillere besvarede spørgsmålene.

Blandt de 10 spørgsmål var blandt andet holdningen til den bebudede kontingentstigning. Den var overvejende positiv blandt besvarerne.

NSL havde ladet sig inspirere og gjort det samme under et holdstævne. Her var tallene identiske, men til den anden side! Af de øvrige spørgsmål kunne NSL konkludere at der forelå et større informationsarbejde.

EM kunne tilføje at han havde haft flere interessante samtaler med Viggo Christensen. Én af Viggo Christensens intentioner med spørgeskemaet var også at kortlægge en klubs mandskabs forbrug og hjælpe den til at finde nye resourcer på dét felt.

2. Resultater

2.1 Zoneturneringen

Peter Heine Nielsen kvalificerede sig sammen med islændingen Hannes Stefansson og svenskeren Ralf Åkesson til FIDEs VM.

2.2 Kategori 12 i Harplinge

Curt Hansen vandt kategori 12 turneringen i Harplinge på deling med Joel Lautier. En flot dansk turneringssejr!

2.3 Nordres IM-turnering

Dansk succes! Delt turneringssejr med 6½/9 og IM-normer til Daniel V. Pedersen og Allan Holst.

2.4 Fyens Land Stora Kop

DM i hurtigskak 1998 blev Sune Berg Hansen efter en meget stærk og spændende turnering.

2.5 Ungdoms VM i Spanien

Otte (!) danske deltagere, heraf fire udtaget af Per Andreasen. Bedste præstation var Simon Bekker-Jensens 7/11 i gruppen under 18.

2.6 Junior-DM for hold

6. HK vandt ganske overlegent

2.7 Groningen

Jacob Aagaard leverede en flot præstation i Groningen, da han i det meget stærke felt endte på en delt 5 plads. Der var desværre ikke tale om en GM-norm, men de skal nok komme med tiden.

2.8 Rilton Cup

Rilton Cup, der var fjerde afdeling af VISA Nordic Grand Prix, blev ikke den store succes for de bedste danskere. Bedst placerede blev Lars Schandorff og Peter Heine Nielsen, der med 6 points af 9 mulige havnede på en delt 12. plads. Rasmus Skytte opnåede en IM-norm.

SBH ville gerne høre om der fortsat var interesse i 7. HK for at arrangøre DM i år 2000.

PHH sagde at Ålborg stadig var interesseret med Finn Larsen som kasserer.

SBH var glad og tryg for den oplysning.

MN kunne oplyse at 8. HK havde haft et positivt bestyrelsesmøde med SBH og UVN.

NB kunne tilføje at UVN også havde deltaget i et bestyrelsesmøde i 5. HK.

EM efterlyste hovedkredsenes kontaktpersoner på flygtningeområdet, idet kun 5., 6. og 7. HK havde meddelt ham det.

LBH oplyste navnet på kontaktpersonen i 1. HK.

PC forventede at have svar fra 9. HK’s kandidat indenfor et par uger.

FF oplyste at 3. HK også vender tilbage med en person.

SBH sagde at vi her havde at gøre med et projekt som kan forventes at have politikernes interesse såfremt det er landsdækkende, og opfordrede hovedkredsene til at svare hurtigt.

 

3. Reglementsændringer

LBH sagde at det lidt pudsigt hvis Danmark nedlægger rating af hurtigturneringer på et tidspunkt hvor FIDE overvejer at indføre det på verdensplan.

PHH sagde at 7. HK var imod at nedlægge rating af hurtigturneringer. For at lette administrationen kunne tallene lægges på hjemmesiden, hvor arrangørerne så kunne hente dem.

ES sagde at der det sidste halve år var blevet rated 30 spillere - formodentlig én turnering i Nordjylland. ES mente ikke der var grund til at bruge resourcer på dette.

MN var enig i at det administrative besvær var for de få.

PC ville høre om Bjørn Laursen gerne ville af med hurtigskakratingen.

ES mente at Bjørn Laursen betragter sig som embedsmand uden meninger.

LBH havde desværre kunnet konstatere at antallet af hurtigskakturneringer i 1. HK var dalet.

SBH mente at indstillingen til hurtigskak var at pengepræmierne var det vigtigste. Ratingtallene interesserede ikke folk så meget og derfor var arrangørerne ikke interesseret i at bruge en del af indskudet på ratingafgiften.

PHH mente ikke at 10 kr. pr spiller pr turnering var nogen herregård.

PC mente at det burde beholdes for dem som ønskede det.

ES så ikke nogen grund til at have et landsdækkende system der ikke blev brugt mere. Så kunne de få hovedkredse have deres eget system.

FF mindede om baggrunden for reglementets indførsel. Det var mere karantænemuligheden end indførslen af ratingtal der var begrundelsen.

ES sagde at de jo netop ikke var aktuelt fordi så få arrangører vælger at lade turneringen være koordineret. Når registreringen kun sker hvert halve år har karantænemuligheden vel hellere ikke så stor betydning.

UVN henviste til en rated hurtigskakturnering i Skanderborg, hvor man oplevede at stærke spillere blev sat ned i grupperne fordi deres uaktuelle hurtigskaktal var lavere end deres almindelige tal.

Man skred til afstemning om bortfald af afsnit 4.7 i Skakhåndbogen.

For: LBH (3), NSL, FF, NB, ES, MN (2), SBH, OB, UVN, MMJ, EM = 14

Imod: PHH = 1

Blank: PC = 1

Koordinering af hurtigskakturneringer er herefter bortfaldet.

 

4. Berleme Nix og hustrus legat

FU havde stillet forslag om en ændring af initiativpræmier for klubber (financieret af Berleme Nix og hustrus legat). Forslaget gik ud på at reducere antallet af initiativpræmier til tre. Hver hovedkreds skulle kunne indstille op til tre klubber, og HB skulle derefter på baggrund af indstillingerne vælge de tre klubber. Klubberne skulle have en fyldig omtale i Skakbladet i det omfang det ville kunne inspirere andre klubber.

NB foretrag det nuværende system som giver ni klubber et skulderklap. NB mente ikke andre kendte til klubberne i 5. HK Når der skal spares andre steder bør vi ikke øge udgiften til initiativpræmier.

LBH så gerne der var sikret en geografisk fordeling af klubberne.

PC fortalte at man i 9.HK ofte havde svært ved at finde klubber som kunne opfylde de krav der stilles til modtagerne.

MN havde forstået forslaget som en ekstra cadeau til nogle særlige klubber. MN var ikke indstillet på at afskaffe den gældende initiativpræmie.

EM sagde at 9. HK’s problemer med at finde egnede klubber var kendt andre steder. Det devaluerede initiativpræmien når en klub fik den på et for tyndt et grundlag.

ES foretrak at det var FU der udpegede de tre klubber og ikke HB.

PHH foretrak den nuværende model - gerne suppleret med et interview.

MN så positivt på at klubberne skulle have større omtale i Skakbladet - gerne en ½ side i løbet af året - som Thorbjørn Rosenlund (TR) skulle stå for gennem et besøg i klubben. MN ønskede at det var den samme person der stod for artiklerne.

LBH var ikke sikker på at alle modtagere af initiativpræmier var interessante emner i Skakbladet. LBH mente HB blot skulle sende et signal til TR om at vi ønsker en større dækning af dette felt og ikke pålægge ham en bunden opgave.

MN svarede at det burde være en undtagelse at en klub ikke er værd at portrættere - i så fald burde den ikke have haft initiativpræmien. 8. HK har tidligere afstået fra at uddele initiativpræmien fordi der ikke var egnede klubber. MN opfordrede de øvrige hovedkredse til at overveje dén mulighed.

NB mente at initiativet til en omtale af klubben bør komme fra TR.

SBH konkluderede at der var stemning for at bevare den nuværende ordning hvor hver HK har ret til at udpege en klub til initiativpræmie, men at HB ønsker en større præsentation af klubberne end der hidtil har været. FU trak derfor forslaget.

 

5. DSU mod nye tider

a) tilbagemelding fra hovedkredsene vedrørende medlemssituationen, aktivitetsniveauet og reaktioner fra klubber.

8. HK havde indledt en besøgsrunde hos klubberne. Man havde delt klubberne imellem sig så hvert medlem af hovedkredsbestyrelsen havde 4-5 klubber. Debatten hos klubberne gik primært på "DSU mod nye tider", men også lokale emner blev vendt. Indtil nu havde halvdelen af hovedkredsens klubber haft besøg eller reserveret et besøg.

SBH roste initiativet som han fandt grundigt og velstruktureret.

1. HK kunne oplyse om stabile juniortal men faldende seniortal hvad angår medlemsudviklingen. Han havde fået reaktioner på lederen i Skakbladet nr. 1 som nogle fandt for pessimistisk. Selv var LBH enig i lederen desværre dækkede situationen. Hovedkredsen er i færd med at sætte flere turneringer igang. Hvorvidt pokalturneringen vil blive afholdt er ikke afklaret endnu; det tages op på KSU’s delegeretmøde.

Til februar arrangeres en landsdækkende skoleskakturnering med udvalgte skoler med Nokia som sponsor. LBH så meget fine udviklingsmuligheder i dette projekt.

2. HK havde mistet 22 medlemmer siden sidst - primært hos de store klubber. I Ringsted har man på kort tid startet børneskak op fra 0 til 22 medlemmer. NSL mente dette blot var endnu et eksempel på at skakkens problem er manglende ledere. Blandt klubformændene er der ikke tilslutning til en kontingentforhøjelse og man tvivler på at pengene kan bruges på fornuftig måde. Man er ikke klar over hvad DSU vil, og NSL vil derfor have et indlæg i næste nummer af hovedkredsbladet. 2.HK deltager i pokalturneringen med formentlig to hold.

7. HK meddelte om status quo på medlemssiden idet et fald blandt på seniorer blev opvejet af en stigning blandt juniorer. På tre skoler havde man fået skoleskak på skemaet, hvilket var en meget lovende udvikling. Der bliver gjort et stort arbejde af Jens Erik Christensen fra DSS på dette felt.

Pokalturneringen køre videre i sin nuværende (og specielle nordjyske) form med finaledeltagelse til elite, bredde og juniorrækken. For de to sidstnævnte finalister skal klubben dog selv betale rejsen til finalestævnet.

Man vil i 7. HK. ikke betale en kontingentforhøjelse på 67% eller 120 kr. når det gik til en aktivitetskonsulent.

SBH gjorde opmærksom på at af kontingentforhøjelsen på 120 kr. ville kun 40 kr. gå til en konsulent og hans udgifter - resten var budgetteret anvendt til andre aktiviteter f.eks. juniorinstruktører.

PHH beklagede at han ikke havde været opmærksom på dette.

5. HK fortalte at holdturneringen var som vanlig. Pokalturneringen vil blive afholdt på ét sted og formentlig med ratingpræmier til hold under 1500 i rating.

Medlemstallet er stadig faldende og det er primært de passive spillere der falder fra. Skakklubben i Give er lukket og hovedkredsen har flere klubber på 8-15 medlemmer som er lukningstruede. Debatten "DSU mod nye tider" vil blive taget op på formandsmødet der afholdes 2-3 uger før påske.

9. HK PC var blevet meget overrasket over at Skakalmanakken viste et medlemsfrafald i 9. HK på 76. PC mente det bl.a. skyldes juniorer der flyttede til Århus og København for at læse, og var interesseret i at vide om de fortsatte med at spille skak dér. Også 9. HK havde flere helt små klubber med under 10 medlemmer.

Skoleskakken er fortrinsvis centreret omkring Viborg og Herning, og PC så gerne at juniorinstruktørordningen fik tilført flere midler. Man var imod en kontingentstigning af den foreslåede størrelse, men kunne godt acceptere 40 kr./år. Man var imod en aktivitetskonsulent og mente problemerne skulle løses på lokalt plan.

Hvad angår turneringer lå aktiviteterne primært i Viborg Amt. Pokalturneringen vil blive afholdt på én dag.

6. HK meldte om uændret juniortal og faldende seniortal. Man var lidt frustret over at det altid var de samme klubledere der mødte frem til møder og arrangementer, mens dem som havde mest brug for ny inspiration blev hjemme. Man ville derfor samle 3-4 af de passive klubber til et møde hvor tre repræsentanter fra Århus Skoleskak og 6.HK ville være tilstede. ES mente at flere klubber "hænger på kanten". Pokalturneringen afvikles netop nu med væsentlig større interesse end tidligere (18 hold i bredderækken mens de sædvanlige hold spiller i eliterækken). Hvad angår "DSU mod nye tider" var reaktionerne groft sagt at de store klubber var for mens de små var imod. ES ville have et indlæg i 6. HK-nyt i februar.

3. HK havde uændret medlemstal. Hovedkredsen havde valgt en mere opsøgende linie hvor brev blev sendt ud til alle klubber med efterfølgende telefonisk opfølgning. Hovedkredsbestyrelsen var overrasket over at Poul Jacobsen (der repræsenterede 3. HK på sidste møde) havde stemt for budgettet til vækstkontoen. Efter at have hørt Poul Jacobsens forklaring accepterede hovedkredsbestyrelsen hans holdning. Man har indført et grand-prix-system fordelt på en senior, pensionist, junior og børnerække. Turneringerne har oplevet et faldende deltagerantal. For 5-10 år siden havde de fleste turneringer dobbelt så mange deltagere. Hovedkredsen forventede at deltage med 6 hold i pokalfinalestævnet.

5b Juniorinstruktørordningen

Der var med indkaldelsen vedlagt et "læs-let-skriv" om juniorinstruktørordningen. Der var generel tilfredshed med notatet som dog stadig manglede nogle præciseringer. FU ønskede en debat om en forbedring af ordningen. Der var ikke stillet nogen konkrete forslag.

FF så hellere at pengene rettes mod skoleskakken end mod betalte instruktører.

ES mente der var behov for at ordningen blev tilført flere penge da timelønnen bør hæves. ES så gerne at pengene blev rettet til klubben. Det ville styrke båndet mellem klub og skoleskak, og kunne måske løse et skattemæssigt problem.

OB pointerede kraftigt at vi ikke skal gøre os selv mere uvidende end vi er. Hvis pengene udbetales til klubben ved vi at nogle vil udbetale dem til instruktøren uden at klubben opfylder oplysningsspligten. DSU kan ikke på den ene side kæmpe for større offentlige bevillinger og samtidig føre en tvivlsom kurs mht. skattelovgivningen.

PC konstaterede at andre støttebeløb (f.eks. kommunen) skulle oplyses og ville blive modregnet. PC ville gerne have med at afslag på offentlig støtte burde skulle vedlægges. Ellers kunne man undlade at søge offentlig tilskud fordi det er nemmere blot at søge DSU.

OB svarede at når det ikke blev afkrævet var det for at lette administrationen for instruktøren. Hovedkredsene bidrager også økonomisk til ordningen og ideen er at kontrolfunktionerne skal ligge hos hovedkredsene (der kender folk) og ikke hos en fjernt placeret unionskasserer.

PHH så gerne støttebeløbet blev hævet og foretrak at det stadig var rettet mod instruktøren.

LBH mente det var et forkert princip at modregne tilskud modregnet fra anden side. Man straffer folk der er dygtige fund-raisere.

ES mente det var godt at udjævne forskellene i de kommunale tilskud. Hvis instruktøren også så sig nødsaget til at være særlig aktiv på ansøgningsfeltet lægger man en ekstra byrde over på ham.

EM var enig med LBH og mente ikke det var ønskeligt at udjævne de kommunale forskelle. På den måde er vi med til at sløre forholdene i de dårlige kommuner. Vi skal ikke løfte kommunale opgaver og på den måde legalisere deres politik.

SBH konkluderede at der er stemning for at ændringer i juniorinstruktørordningen peger i følgende retning:

Tilskudet rettes stadig til instruktøren, beløbet hæves og modregning af andet tilskud modereres.

ES tilføjede afslutningvis at han stadig foretrak at beløbet blev rettet til klubben og tilbød at indgå i en dialog med FU om udformning af forslag til ændring af ordningen.

 

6 Skaknævnet

På baggrund af den kritik der har været rettet mod skaknævnet og nævnets svar på FU’s henvendelse blev forskellige ændringer omkring skaknævnet debatteret. FU havde i indkaldelsen refereret skaknævnet svar og opfordrede hovedkredsene til bl.a. at overveje opsættende virkning (evt. begrænsning af denne), forretningsordenen for skaknævnet, bortfald af muligheden for generelle forespørgelser til skaknævnet og depositum. Der forelå ingen konkrete forslag.

MN (suppleant til skaknævnet) var interesseret i at se svaret fra skaknævnet.

ES så gerne depositum blev hævet.

LBH så gerne at nævnets kompetence blev bedre afgrænset. Han fandt at bevisførslen burde ligge hos klageren og ikke arrangøren. Nævnet burde ikke gå ind og ændre resultatet af et parti, men nøjes med at give principielle svar.

MN var godt klar over at skaknævnet til en vis grad strider mod FIDEs reglement men syntes det gav en god retsbeskyttelse - især i karantænesager.

SBH fandt at turneringskomiteen - det som i FIDE benævnes players committe - burde være sidste instans. SBH så gerne der var en ekstra instans ved disciplinærsager (karantæner). SBH konstaterede at FIDE ikke anerkender skaknævnets kompetence i sager vedrørende skakspillets regler.

LBH brød sig ikke om den opsættende virkning, da den ville kunne misbruges.

HB foretog derefter en række vejlende afstemninger som skulle pejle retningen af FU’s forslag til ændring af procedurerne omkring skaknævnet.

Muligheden for at give en klage opsættende virkning

For: NSL, FF, PC, NB, ES, PHH, MN(2), SBH, EM = 10

Imod: LBH(3), OB, UVN, MMJ = 6

Ønsket om en maksimal behandlingstid i skaknævnet:

For: LBH(3), NSL, FF, NB, PHH, PC, SBH, OB, UVN = 11

Imod: ES, MN(2) = 3

Blank: MMJ, EM = 2

Højere depositum:

For: LBH(3), FF, ES, PHH, MN(2), SBH, OB, UVN, EM = 12

Imod: ingen

Blank: NSL, NB, PC, MMJ = 4

At turneringskomiteen skal være sidste instans vedrørende skakspillets regler:

For: LBH(3), NSL, PHH, SBH, OB, EM = 8

Imod: FF, ES, MN(2), UVN = 5

Blank: NB, PHH, MMJ = 3

MN bemærkede at den sidste afgørelse var meget snæver.

SBH var enig i dette og FU vil derfor ikke udarbejde ændringsforslag for dette punkt.

 

7 Økonomi og budget

OB forelagde et regnskabsudkast for 1998 der viste et underskud på over 110.000 kr., men der manglede dog fortsat to poster hvilket ville forbedre resultatet. Regnskabet var revideret, men endnu ikke underskrevet af revisorerne. Resultatet var bedre end budgetteret, men dette skyldes alene at vi ikke deltog i OL i Elista, hvilket havde forbedret resultatet med 135.000 kr. Derudover skyldes ændringen primært lavere indtægter.

PC nævnte at der i papirerne til augustmødet havde været talt om en kontingentforhøjelse på 36 kr. PC ville gerne have den uddybet - var den taget af bordet?

OB svarede at der i papirerne til mødet i august 1998 - som supplement til budgetskitsen for år 2000 - var opstillet en tabel over nødvendige kontingentforhøjelse for at undgå et underskud i år 2000.

Den foreslåede kontingentforhøjelse er rettet mod nye aktiviteter, men der vil ikke blive foreslået en yderligere kontingentforhøjelse til at dække den almindelige drift - det må tages over formuen.

OB bemærkede i forbindelse med regnskabet at DM 1998 havde været usædvanlig dyrt. Landsholdsklassen havde et normalt udgiftsniveau, men den koordinerede turnering havde kostet 26.000 kr.

MN var enig i at en totaludgift til et påskestævne på 93.000 kr. var meget dyrt.

SBH nævnte at flere beslutninger var blevet truffet på et spinkelt informationsgrundlag; således var delegeretmødet og stævnefesten ikke blevet afholdt på en anden skole, hvis lejen til kommunen havde været kendt.

LBH nævnte at forholdene for arrangørerne heller ikke havde været optimale. F.eks. er det svært at opnå en god hotelaftale uden en stævnefest.

ES fornemmede at samarbejdet mellem FU og arrangørerne af DM99 led under forløbet af DM i Tåstrup. ES havde ikke fundet samarbejdet hensigtsmæssig og kunne ønske sig en større styring.

SBH sagde at FU gerne arbejder hen imod at der stilles nogle minimumskrav til et påskestævne og en fast aftalt pris med arrangørerne.

8. Eventuelt

ES beklagede atter den vedtagne beslutning om aftrapning af transporttilskudet i divisionsturneringen. Nogle klubber rammes meget hårdt.

SBH sagde at beslutningen var i god overenstemmelse med vores linie. 1998 har været et forholdsvis billigt år da der f.eks. ikke har været deltagelse i OL og kongres. Alligevel kommer vi ud med et underskud på over 100.000 kr.

ES mente transportreduktionen var blevet solgt som en ren administrativ lettelse.

UVN sagde at aftrapningen i forslaget klart fremgik af de papirer HB havde fået tilsendt.

UVN fortalte om LEGO Skak - en CD-ROM målrettet 6-12 årige. UVN havde gennem 6 måneder været i kontakt med LEGO og distributøren KE Media, og bl.a. læst korrektur på det danske materiale.

UVN fortalte at Dansk Skaksalg overvejer at forhandle LEGO Skak, og at vi kan forventes at blive tilgodeset i form af præmier.

 

9 Næste møde

Næste møde afholdes i Århus langfredag 2. april kl. 14.