Jakob Vang Glud norm-chancer ved Ungdoms-VM

Tidligere rapporter:   1   2

VM for ungdom på Kreta 4.-14. november udvikler sig fint for de fire danske deltagere, selv om de naturligvis også oplever skuffelser i enkeltpartier. Bedst hidtil har Jakob Vang Glud klaret sig med 3 point af 4 i Drenge u. 16, og da der er titelholdere blandt modstanderne, tænkes der højt om IM-norm. Men som det fremgår af holdleder Jes Harholms to rapporter (2. rundes måtte sendes igen og bringes her sammen med rapporten fra den efterfølgende dobbeltrunde), har også de øvrige taget point fra meget stærke modstandere.

VM for ungdom kapitel 2:

Dagen i går startede med strålende solskin og godt humør! Som hver morgen startede vi med en tur i vandet (det har vi sat os for!), spiste morgenmad og tjekkede dagens rundelægning. Derefter blev arbejdet med åbningerne og plasket i pølen, spist lidt mad og så fremdeles…

Det lykkedes mig da også at få skrevet et par indledende linier om turneringen på min medbragte komputer –disse blev lagret på en usb-nøgle, hvorefter jeg lykkeligt begav mig af sted sammen med drengene. Efter de var sat i gang med runde 2, kunne jeg passende opsøge internetlokalet, for at få sendt dagens rapport. Jeg tænkte at det var smart, idet ca. 1000 (984) tilmeldte børn og unge jo netop var optaget af deres parti. Dette gjorde jo at der nu kun kunne tænkes at være ca. 800 medrejsende forældre, søskende, trænere og journalister der var medbejlere til de 8 (otte) maskiner der var i internetlokalet. Desværre var der andre der tænkte det samme, og faktisk om muligt havde tænkt det først –de var der ihvertfald, da jeg ankom… Efter noget pendlen frem og tilbage mellem spillelokalet (en meget flot konference sal) og internetlokalet opgav jeg tanken om at komme til der… I stedet fattede jeg den ide at returnere til hotellets betalingsmaskiner (pc´ere), og så der at køen der var betydeligt mindre! Så jeg ventede… Mens jeg ventede kigge Alexei forbi- han havde vundet! Godt! En rar opmundring for det lidt formørkede sind. Senere kom Jakob forbi- remis med GM Mamedov! Flot! Mamedov havde tilbudt, efter at have brugt en del tid på Jacobs lidt utraditionelle åbningsspil (Veresov). Efter yderligere venten blev turen endelig min! Undervejs havde jeg glædet mig over at rapporten var skrevet, og blot skulle ekspederes. Men ak?! Komputeren kunne ikke registrerer min usb-nøgle, noget jeg ellers aldrig har haft problemer med…

En tilstedeværende receptionist forbarmede sig over mig, og søgte at løse problemet fra hans komputer –men nej, heller ikke der. I stedet fandt han så koder og telefonnummer frem til mulig forbindelse fra bungalowen af. Hurra! Tanken om at dette emailhelvede måske kun var denne ene gang hensatte mig i et temmelig opstemt humør! Jeg traskede glad tilbage til bungalowen, og kunne der konstatere at Peter og Benjamin også havde vundet. Peter havde med sort slået en Anton Klimov (2273) med de sorte, i en af de i formiddagen forberedte varianter!

Til fadet! Klokken var ved at være 21.00 og det styrtede ned. Et virkelig intensivt regnskyl stod på. Vi var sultne og måtte altså kæmpe os igennem naturens rasen for at kunne nyde køkkenets sidste servering denne dag. Så op ad bakke med os, mens vandet kom os i møde. ”Man bliver jo heldigvis kun blive våd”  mumlede jeg og stavrede forrest, men blev hurtigt overhalet af de unge, der ikke havde tænkt sig at vente på den gamle.

Efter at sulten var stillet og regnen havde lagt, kunne jeg så fra bungalowen få sendt dagens rapport + de nye resultater.

Lodtrækning til 3. runde:
Jakob har sort imod IM Brkic (2454)
Benjamin har sort imod Khamrakulov (2294)
Peter har hvid imod Srinavas (2237)
Alexei har sort imod Krstic (2182)

Så det bliver en hård omgang for de danske drenge, der indtil nu har scoret flotte 5½ af 8.

4. runde spilles senere i dag.

Jes Harholm

 

Vm-ungdom kapitel 3:

Dobbeltrunde stod på dagens program, og som før nævnt var drengene oppe imod meget kompetent modstand. Alle leverede en god indsats, hvilket tegner godt for turneringens videre forløb. Jakob spillede remis med IM Brkic (2454), hvilket naturligt nok har startet lidt normspekulationer.

Peter og Alexei spillede ligeledes remis mod højtratede folk. Benjamin havnede i en c3-sicilianer, som er hyppigt forekommende blandt de russisktalende spillere, og som modstanderen så ud til at være godt hjemme i. Benjamin valgte en lidt marginal variant, som faktisk så lovende ud, men måtte alligevel af med hele pointet. Humøret beholdt han dog, og var da også klar til at tage revanche i runde 4.

4.runde startede kl.16.30, og endnu engang skulle nogle Af vore spillere på en hård opgave; Benjamin skulle have hvid imod Feuerstack (2286) fra Tyskland, som han effektfuldt klaskede –et parti der nok skal blive bragt skakbladet! Jakob havde en lettere modstander, men måtte dog spille lidt skak for at hæve pointet. Alexei spillede et godt parti, men måtte ærgerligt nok nøjes med halve, hvilket Peter der ligeledes spillede godt også havde fortjent. Peter missede desværre remisen, og måtte ned –han har dog gang i det gode spil, og lader sig forhåbentlig ikke slå ud af denne ene misser.

Inden 5.runde har Jakob 3 af 4, og Benjamin 2 af 4 i u.16 gruppen. Peter har 2½ af 4, og Alexei har 2 af 4 i u.14 gruppen.

Lodtrækningen til 5.runde:
Jakob har sort imod Ponkratov (2413)
Benjamin har hvid imod Brunello (2258)
Peter har hvid imod Matlakov (2362)
Alexei har sort imod Potapov (2249)

En ny runde, og en ny tur op ad bakke (i mere end en forstand!).

Jes Harholm

Officiel hjemmeside: http://www.greekchess.com/wycc2004/

------------

8/11-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside