Tredje GM-norm til Jacob Aagaard

Med 7 point af 9 tog IM Jacob Aagaard både førsteplads og GM-norm i en international open i Arco ved Gardasøen i Italien, 23.-31. oktober.
GM-normen er Jacob Aagaards tredje efter Rilton Cup, nytår 2003-04 [læs mere] og det skotske mesterskab i juli [læs mere] og dermed bliver han udnævnt til stormester, hvis (når!) han har øget sin rating med ca. 50 point.
Allerede før Arco-turneringen var Jacob Aagaards præstationer i 2004 kun overgået af meget få danske spillere, og som man kan læse herunder i den beretning, han har sendt til DSU-siden, er han naturligt nok af den opfattelse, at ratingsystemet som basis for holdudtagelse, aktuelt OL på Mallorca, bruges rigeligt stift. I stedet for kun at se på selve listen kunne man samtidig vurdere aktuelle resultater. Altså aktuel form, således som det er praksis i alle andre sportsdiscipliner, hvor målet er at udtage hold med størst aktuel styrke. Heller ikke i skak er ideen ny. For mere end 30 år siden skitserede Ib Skovgaard en matematisk model for et system, der i høj grad ligner Aagaards tanker, og med amerikaneren Ken Thompsons iterative metode, kan man i dag relativt let beregne spillernes aktuelle styrke i præcis den tidsperiode, man måtte ønske.
Af andre - private og langt mere positive - årsager, har Jacob Aagaard været bosiddende i Skotland siden juni, og han vil formentlig repræsentere Skotland i internationale turneringer allerede fra 2005.

Jacob Aagaards beretning fra Arco-turneringen med udførlige kommentarer til den fremragende angrebssejr over GM Skembris, Grækenland, i sidste runde. Se beretning 

Jacob Aagaards partier: pgn  / cbv

Arco-turneringens hjemmeside: http://www.arcoworldchess.com/

------------

1/11-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside