Peter Heine Nielsen på Koldinghus

Med sine store permanente samlinger og den senest restaurerede enorme ruinsal er Koldinghus i sig selv en attraktion i international topklasse. Men det er samtidig et levende udstillingssted - så levende, at Peter Heine Nielsen indgår i den aktuelle 'Fantasier på spil' 21. august og frem til 9. januar.
Ikke stormesteren selv i en montre, men som det hedder i progammet: Skakstormester Peter Heine Nielsens personlige favoritter og klenodier blandt sine skakrelaterede ejendele: Bøger, tegn på deltagelse i OL i Moskva og VM i Libyen samt den første bærbare pc sat op med skak.

På Koldinghus' hjemmeside er der meget mere om udstillingen, og endog specialartikler om skak skrevet af blandt andre museumsinspektør Birgit Jenvold.

www.koldinghus.dk

Show - og simultanskak
Men lørdag den 2. oktober, er det alligevel GM Peter Heine Nielsen selv, der kan ses på udstillingen.
I samarbejde med Springeren Kolding (www.skakklubbenspringeren.dk) præsenterer Koldinghus nemlig Peter Heine Nielsen ved et skakprogram med showparti og simultan. Som det fremgår af efterfølgende pressemeddelelse er der plads til 40 deltagere efter 'først til mølle princippet', og tilmelding sker til formand for Skakklubben Springeren, Richardt Ebbesen tlf. 75 53 76 36 eller email 
r.ebbesen@stofanet.dk eller online via www.skakklubbenspringeren.dk

Show - og simultanskak med stormester Peter Heine

LØRDAG DEN 2. OKTOBER 2004 kl. 12.00-17.00 PÅ KOLDINGHUS

Den 2.oktober har alle chance for en historisk oplevelse, da man denne dag har mulighed for at møde Danmarks stærkeste skakspiller Peter Heine Nielsen.

Stormesteren, der hører til i verdenseliten, giver først et showparti mod en udvalgt modstander for derefter at spille simultan mod 40 modstandere i de historiske omgivelser. Samtidigt kan man opleve udstillingen "Fantasier på Spil", hvor skakken bl.a. er repræsenteret med Peter Heines personlige favoritter blandt sine skakrelaterede ejendele og udlån fra Skakklubben Springeren i Kolding.

PROGRAM

Kl. 12.00 – ca. 12.45 Heine mod Søvndal. Showparti i Sydfløjen
Kl. 13.00 – ca. 16.30 Heine spiller simultan med 40 modstandere i Kirkesalen
Kl. ca. 16.45 – 17.00 Præmieoverrækkelse i Kirkesalen

SØVNDAL SÆTTER ALT PÅ BRÆTTET

Den kendte politiker Villy Søvndal udfordrer frygtløst Peter Heine til kamp på det kæmpeskakspil, der indgår i Koldinghus' store udstilling "Fantasier på spil". Villy Søvndal, der er valgt til Folketinget for SF i Koldingkredsen, træder nu offentligt frem som passioneret ”hyggeskakspiller” og vil gøre sit yderste for at sætte stormesteren skakmat. Skulle Søvndal blive i tvivl om et træk, får han mulighed for at rådslå med 
Koldings bedste skakspiller, Michael Jakobsen, der har stillet sig til rådighed som ”sekundant”. 

SIMULTANOPLEVELSE AF DE STORE

At spille simultan med en berømt stormester – eller bare at få mulighed for at se andre gøre det – er en drømmeoplevelse for de fleste skakspillere. Det er derfor en stor glæde, at Peter Heine har sagt ja til at spille på Koldinghus. Stormesteren, der er født i 1973 og studerer historie på Århus Universitet, regnes for sin generations største skaktalent i Danmark. Han rangerer aktuelt som nr. 47 på verdensranglisten over de bedste spillere med en rating på 2653. 
Af hensyn til de mange, der kan have lyst til at følge slagets gang, finder arrangementet 
sted i Kirkesalen, hvor der er plads til, at mange tilskuere kan overvære spillene.

TILMELDING TIL SIMULTANSKAK

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Skakklubben Springeren, og tilmelding kan ske til klubben v. formand Richardt Ebbesen tlf. 75 53 76 36 eller e-mail r.ebbesen@stofanet.dk eller online via www.skakklubbenspringeren.dk
Der er kun plads til max. 40 deltagere efter ”først til mølle princippet”. Tilmelding snarest kan anbefales, hvis man ønsker at få del i denne fantastiske skakoplevelse. 
Pris for såvel deltagere som tilskuere er normal entré til museet, der betales ved ankomst. 
Se priser her 

OM SKAK OG "FANTASIER PÅ SPIL" 

Skak er det ultimative strategi-, krigs- og rollespil, og her på hjemmesiden er der information om, hvilke tekster og genstande i relation til spillet, der er med på udstillingen "Fantasier på spil" og der kan læses to artikler om skak: Strategi, krig og fantasi og Siciliansk dragevariant – nu også i cyberspace.

I forbindelse med udstillingen, der kan ses frem til og med 9. januar 2005, har museet udgivet trykt publikation, plakat og postkort, der kan købes i museumsbutikken. Dertil kommer en del materiale i tilknytning til udstillingen, der udelukkende findes på hjemmesiden her.
Udstillingen er åben daglig 10-17. Lukket 24., 25. og 31. december samt 1. januar.

Læs mere mere om skakprogrammet på www.koldinghus.dk

----------------

23/9-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside