Hjælp Grønlands skak i gang

GM Henrik Danielsen er fascineret af Nordatlanten, både af landenes barske storhed og af menneskene. Det har man aldrig været i tvivl om, når man har læst hans beretninger deroppefra i Skakbladet og her på Nettet [læs mere: 1  2  3  4].
Og helt i pagt med saga-ånden lader han nu handling følge på ord og stævner mod Island og Grønland på et togt, der skal udbrede skakspillet blandt unge. Men han behøver hjælp og bringer derfor denne efterlysning:

Jeg holder orlov fra mit arbejde den 1. oktober.
I min orlovsperiode flytter jeg til Island. Her skal jeg være med til at udvikle skoleskakken på Island og i Grønland. Desuden starter jeg et GM-projekt for unge talenter, hvor alle deltagere skal studere sammen og hjælpe hinanden.
Men med hensyn til de grønlandske børn, så mangler jeg skakbøger for nybegyndere.
Vi spiller skak og andre.
DSUs bestyrelse hjælper med 2.000 kr. og Dansk Skole Skak hjælper også med forskelligt materiale, hvilket jeg er meget glad for.
På Østgrønland er der store sociale problemer, alene i Tasilaq, en by med 1500 indbyggere, var der 15 unge mennesker, som tog deres eget liv her i foråret.
Jeg tror, jeg kan få fat i nogle af de grønlandske børn gennem skakken.
Skakskolen i Tasilaq her i sommer var en stor succes. Men jeg mangler skakbøger, teknikmærker, nåle, diplomer blandt andet. Det drejer sig om i alt 90 børn fra Tasilaq, Kulusuk og en tredje bygd, som
jeg ikke lige kan stave til.
Derfor dette opråb til DSU's medlemmer. Hvis I sidder inde med ovennævnte materialer eller andet og vil være med til at hjælpe ungdomsskakken på Grønland, må I meget gerne sende mig en mail, så vi kan aftale nærmere.

Henrik Danielsen
h-danielsen@jubiipost.dk

----------------

6/9-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside