GM-norm til Tomas Hutters

Dagbladet Politiken kunne i dagens skakspalte lancere en gedigen nyhed, som ellers siden 2. august har været en velbevaret hemmelighed: IM Tomas Hutters har opnået GM-norm i Guelph Pro-Am International 2004! 
Nøglen til denne glade men overaskende information har Politikens Sune Berg Hansen venligt mailet til DSU-siden:

http://www.chessexpress.ca/guelphproam/gpai2004.htm 

Her ses det, at blandt 30 deltagere i 'Pro' gruppen delte Tomas Hutters 2-3. pladsen sammen med GM John Fedorowicz med 6 point af 9 efter den suveræne vinder GM Alexander Moiseenko, Ukraine.
I 4. runde besejrede han GM Walter Arencibia, Cuba, og i 6. GM Alexei Barsov, Uzbekistan, dertil tre remiser mod stormestre, 1½ af 2 mod IM'ere, en sejr over en ubetitlet og et enkelt nederlag, til GM Moiseenko.

Siden juniortiden i Espergærde har Tomas Hutters været anerkendt som en af vore mest talentfulde spillere, men han har siden holdt lange pauser fra skak og derfor ikke været så synlig. Men at opnå GM-norm så at sige i dølgsmål er næsten for selvudslettende. 
I fjor dukkede han også op i Canada, hvor han faktisk vandt 2003-udgaven af Guelph Pro-Am International [læs mere], men man kan håbe at GM-normen giver lyst til øget turneringsaktivitet.

---------------

12/8-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside