15th NATO Chess Championship i Holland

Pressemeddelelse om NATO-turneringen, som er et dansk initiativ, der i mange år er fulgt op internationalt.
Den aktuelle turnering i Haag, Holland, kan følges (bl.a. med partier vist live) på: www.natochess.org 
    

15th NATO Chess Championship i Holland

Første kvinde ved skakbrættet blandt 81 mandlige skakspillere

De danske militære skakspillere klarer sig godt i årets Natoskak turnering der afvikles i Haag, Holland i denne uge med 1. runde i mandags og sidste runde fredag.

Førstepladsen i den 82 mand store gruppe deles af 7 skakspillere heraf 3 polakker med Rafal Przedmojski 2370 i spidsen.

Når det nævnes, at der er en 82-mands gruppe, så er det ikke helt rigtigt, idet den første kvindelige soldat har gjort sin entre i dette års mesterskab. Reike van Run har en styrke på 2133, der uden tvivl kan hamle op mod de fleste mandlige spillere.

De danske deltagere klarer sig fint. Michael Olesen, Erik Nilsson, Henrik Nielsen og Rene O. Nielsen har alle 2 af 3. Debutanten Rico Adolfssen fra Bornholm har 1 af 3 og Holdleder Finn stuhr, der i år kan slappe af efter sidste års arrangement på Høvelte Kaserne, har ligeledes 1 af 3.

De fire bedste resultater tæller for holdscoren, og Danmark ligger nummer 4 med 8 point. Polen som må betragtes som svage favoritter fører med 11 point, Tyskland 10½ og Italien 8½.

Trofæet, der spilles om, blev indstiftet sdste år i Danmark og er formet af billedkunstneren Joseph Salamon, Birkerød. Tyskland er første indehaver og det bliver spændende at se, om ikke Polen får vristet trofæet fra Tyskland, som har "tradition" for at vinde hvert år.
---------------

11/8-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside