Greenland Open

Greenland Open gav følgende resultat i toppen: 
1. Johann Hjartarsson, Island 9 af 9, 2. Henrik Danielsen, Danmark 8, 3-4. Robert Hardarsson, Island, og Tomas Björnsson.
For dem, der behersker islandsk, kan det anbefales at søge mere information på:

http://www.hrokurinn.is/    eller direkte:  http://www.hrokurinn.is/frett.cfm?gnr=713

GM Henrik Danielsen har både her på siden og i Skakbladet (bl.a. nr. 7, 2003) skrevet med begejstring om det storslåede og gæstfri Grønland.
Og også ved det aktuelle besøg i Greenland Open var det fine turneringsresultat langtfra den største kilde til glæde. Som det fremgår af Henrik Danielsens beretning deroppefra:

 

En hilsen fra Østgrønland.

Merete og jeg er igen på besøg i Grønland, denne gang i Ammassalik nær lufthavnen Kulusuk. Her kan man godt støde på Isbjørne. Slædehundene ligger uden for husene og hyler ofte. Vi fløj hertil fra Kulusuk med helikopter , hvor vi havde en stor naturoplevelse.
Vi ankom i tirsdags og jeg har undervist børnene skak. I starten var der kun 6 børn men på andendagen var vi 20!
I øvrigt er vores stærkeste våben for børnene en medbragt klovn samt en skuespiller.
Forsamlingshuset, hvor vi skal spille, var nedslidt og mindre rent. Islændingene malede straks bygningen indvendig!
Det bedste er ikke for godt.
Vi har været på en storslået sejltur hvor vi besøgte Kumiut en lille bygd med 420 indbyggere. Her mødte vi en kendt islænding som viste os rundt. Han er berygtet for at have trukket en haj op af vandet med de bare næver. Han bliver kaldt iceman.
Vi underviste børnene i bygden. Vi sprang rundt i klassevarelset som springere og tårne til børnenes store morskab. Desuden havde vi slik og skakspil med til dem.
Da vi samme dag arrangerede en børneturnering i Tasilak var der 26 børn med.
Kommunaldirektøren i Tasilak, Peter Thomsen, inviterede Merete og mig til middag. Han vil gerne fortsatte samarbedet senere.
Vi har smagt mange grønlandske specialiteter: moskusokse, kammusling, laks, sæl og hvalkød.
Tirsdag tager Merete og jeg til Kulusuk, og her skal jeg undervise børnene. Onsdag tager vi til Reykjavik og bliver der indtil lørdag.
Grønland er super.

Henrik Danielsen

 

---------------

10/8-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside