Landsholdsklassens lodtrækning

Lodtrækning til Landsholdsklassen ved DM 4.-12. april på Hotel Hvide Hus i Køge blev foretaget tirsdag den 30. marts. Dette DM er premiere på knock-out systemet i DSU-regie, og forløbet frem til start er derfor præget af hektisk aktivitet og diverse ændringer.
Lodtrækningsresultatet måtte endda gennem to justeringer i forhold til den første version på DM-siden, før det nu er officicielt godkendt og i overensstemmelse med det lige så premierenervøse reglement. Vigtigste pointe i dette reglement, som i øvrigt kan læses på DM-hjemmesiden i sin helhed, er, at de to højestseedede (højeste rating) ved lodtrækning placeres som nr. 1 og 16, og nr. 3 og 4 ligeledes ved lodtrækning som nr. 8 og 9. Ved disse delvis låste lodtrækninger sikres, at favoritterne ikke mødes før sidst i turneringen.
Men reglementet siger også, at 'Spilleren med laveste lodtrækningsnummer har hvid i første parti'. Ikke kun i matcherne i 1. runde, men også i de efterfølgende inklusive finalen. 
Idet 'laveste lodtrækningsnummer' skal tolkes som 'laveste placering i lodtrækningen' indledes turneringen med følgende otte matcher, hvor spillerne med lige lodtrækningsnummer har hvid i 1. parti.

1. Davor Palo, Skolernes Skakklub
2. John Arni Nilssen, Føroyar

3. Lars Borbjerggaard, Sydøstfyn
4. Klaus Berg, Helsinge Skakklub

5. Steffen Pedersen, Helsinge Skakklub
6. Kim Pilgaard, Brønshøj Skakforening

7. Jan Sørensen, Skolernes Skakklub
8. Karsten Rasmussen, Skolernes Skakklub

9. Erling Mortensen, Skakklubben Sydkysten
10. Rasmus Skytte, Århus Skakklub

11. Niels Jørgen Fries Nielsen, Helsinge Skakklub
12. Henrik El-Kher, Skolernes Skakklub 

13. Jens Ove Fries Nielsen, Jetsmark Skakklub
14. Mads Boe, Skolernes Skakklub

15. Daniel Vesterbæk Pedersen, Århus Skakklub
16. Nicolai Vesterbæk Pedersen, Aalborg Skakforening

Partierne indledes den 4. april kl. 13.00, hvor kulturudvalgsformand Ole Nybjerg vil foretage det første træk i turneringen.

Se tilmeldinger og mere om DM: www.skak-dm.dk/2004/

---------------

1/4-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside