Peter Heine Nielsen slog Epishin 2-0

Peter Heine Nielsen gik videre til kvartfinalen efter 2-0 mod Vladimir Epishin i den indledende runde af knockout-hurtigturneringen. Om partierne siger Peter Heine Nielsen i telefonen fra Reykjavik, at han i det første var lidt i vanskeligheder og måtte ofre en bonde med pæne remischancer, men Epishin forcerede så voldsomt, at chancerne vendte. Andet parti skulle så blot holdes remis, men med hvid fik Peter Heine Nielsen hurtigt en god stilling, så også dette parti blev til et helt point.
Magnus Carlsen røg til gengæld ud, men først efter en imponerende indsats mod Kasparov i 1. parti, hvor han vandt en bonde og længe forsøgte at vinde et slutspil med uligefarvede løbere.
Indledningsrunden overholdt præcist seedningsrækkefølgen, som blev fastlagt i lynturneringen. Alle otte topseedede gik videre. Karpov var tæt på at blive slået ud af Stefansson, men udlignede til 1-1 og vandt derefter det første lynparti sikkert (ifølge Peter Heine Nielsen), selv om han var helt nede på de tre ekstra sekunder pr. træk.

GM Helgi Olafsson    - GM Levon Aronian     0-1, 0-1 = 0-2 
IM Magnus Carlsen    - GM Garry Kasparov     ½-½, 0-1 = ½-1½ 
GM Igor-Alexander Nataf - GM Emil Sutovsky     0-1, ½-½ = ½-1½ 
GM Margeir Petursson  - GM Alexey Dreev      0-1, ½-½ = ½-1½ 
GM Hannes Stefansson  - GM Anatoly Karpov     1-0, 0-1 = 1-1 (+ 0-1) 
GM Vladimir Epishin   - GM Peter Heine Nielsen  0-1, 0-1 = 0-2 
GM Johann Hjartarson  - GM Jan H. Timman     0-1, ½-½ = ½-1½ 
GM Nigel Short     - IM Stefan Kristjansson  ½-½, 1-0 = 1½-½ 

Kvartfinalerne indledes fredag den 19. marts kl. 19.00 dansk tid og kan følges live på Nettet. Matcherne spilles som 2 partier med 25 minutter pr. spiller plus 5 sekunder pr. udført træk. Ved ligestilling spilles sudden-death-lyn med 5 min. + 3 sek. Et eksklusivt selskab, disse kvartfinaler. Sutovsky er tidligere europamester og ratingfavorit, selv om han tabte til Peter Heine Nielsen ved OL og kun fik remis i Sigeman-turneringen.

GM Nigel Short     - GM Levon Aronian 
GM Jan Timman      - GM Garry Kasparov 
GM Peter Heine Nielsen - GM Emil Sutovsky 
GM Anatoly Karpov    - GM Alexei Dreev 

Reykjavik Rapid:
http://www.chess.is/reykjavikrapid/english.html
... eller http://www.ruv.is/skak 

---------------

18/3-2004 - tr

Retur til DSU's hjemmeside