Startnummer 6

Peter Heine Nielsen fik en fin start i lynturneringen i Reykjavik og førte sammen med Kasparov efter 6. runde. Men i den resterende del af turneringen kom der fire nederlag, bl.a. mod Kasparov, som elegant gendrev noget, der ellers så lovende ud for danmarksmesteren. Også mod Magnus Carlsen var Kasparov brutal: kun 21 træk.
Vinder af turneringen blev imidlertid ikke Kasparov men Aronian, som vandt det indbyrdes parti.
Peter Heine Nielsens 6. plads betyder, at han i 1. runde af Reykjavik Rapid møder Hannes Stefansson, Island, mens Magnus Carlsen har fornøjelsen af Kasparov.
De, der fulgte partierne live, kan bekræfte, at tempoet var en kende for højt for teknikken. Især var der problemer på den islandske hjemmeside, men heller ikke ICC gik ram forbi (mest pga. fejltrækkene fra Island).
Torsdag den 18. marts indledes partierne kl. 19.00 dansk tid, og med 25 min. pr. parti plus 5 sekunder tillægstid får teknikken bedre arbejdsbetingelser.