Vesterhav (9): Tredelt turneringssejr

Tidligere rapporter:  0  1  2  3  4  5  6  7  8

18. Vesterhavsturnering i Esbjerg, 4.-12. juli, sluttede med tre spillere på delt førsteplads: Alexey Dreev, Rusland, Luke McShane, England og Krishnan Sasikiran, Indien, alle med 6½ point. Curt Hansen sluttede som bedste dansker på 4. pladsen, to point efter de tre vindere.
I slutrunden havde Dreev og McShane muligheden for at gå efter en udelt turneringssejr i deres indbyrdes parti, men efter blot 12 træk blev det taget remis.
Anderledes i Sasikian - Curt Hansen, hvor inderen med en elegant mat-i-bunden kombination vandt en kvalitet. Og også anderledes end Krasenkow - Lars Schandorff, som nok blev remis, men efter et originalt og spændende forløb. Peter Heine Nielsen sluttede en halvdårlig turnering med en halvkedelig remis med feltets nr. 10, Humpy Koneru, og sidste års cubanske turneringsvindere Bruzon og Dominguez, behøvede kun otte træk, før remisen kom på tavlen.
Turneringens slutfacit er aldeles rimeligt. Alle tre turneringsvindere har undervejs vist brilliant spil og samtidig haft den nødvendige stabilitet. Curt Hansen har også spillet glimrende i enkeltpartier, men knap så stabilt. Peter Heine Nielsen virkede lidt farveløs sammenlignet med standarden i de seneste turneringer, og Lars Schandorff savnede den nødvendige medvind.
I Perspektivgruppen sluttede Christian Kyndel Pedersen turneringen med tre gevinster i træk, og manglede kun et halvt point i IM-normen. Men også de øvrige unge danske talenter viste spil med perspektiv.

Alle resultater, partier og slutstillinger kan findes på Vesterhavsturneringens egen hjemmeside:
Vesterhavsturneringens hjemmeside

Runderapporter af turneringsleder Niels Ejnar Nielsen findes på Varde Skakklubs hjemmeside:

GM Michal Krasenkow, Polen - GM Lars Schandorff, Danmark  ½-½

Vesterhavsturneringen 2003, GM-gruppen:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  pts.
10. GM Curt Hansen, Danmark, 2610         ½ ½ ½ 0 0 ½ 1 1 ½ X  4½ /9
Perspektivgruppen:                        1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  pts.

Deltagerne er præsenteret på  Vesterhavsturneringens hjemmeside

Festivallen omfattede foruden GM-gruppen og Perspektivgruppen også veteranklasse, fire mesterklasser, ti basisklasser og skoleskakturnering.