NM i skoleskak

Det individuelle NM i skoleskak blev afviklet på Tjele Efterskole 13.-17. februar.
Danmark fik en Nordisk Mester i yngste gruppe: Alexei C. Hansen, og vandt nationskonkurrencen.

Dansk Skole Skak var arrangør af stævnet og skriver følgende:

--------

Så er individuelt NM i skoleskak 2002 slut. En stor tak til Tjele Efterskole for at lægge spillested til. Danmark vandt, som sidste år på Island, nationskonkurrencen. Denne gang snævert med 35/60 foran Island med 33½. Dette flotte resultat skyldes dog især mange 4.- og 5.pladser, da Island suverænt fik flest medaljer med 2 guld, 2 sølv og 1 bronze i de fem aldersgrupper. Danmark fik en guldmedalje i den yngste aldersklasse, da Alexei Cherstiouk Hansen i suveræn stil gennemførte med 5½/6. Derudover fik Jacob Vang Glud bronze i C-gruppen.

De fem guldvindere:
A: David Kjartannsson, Island
B: Hans Tikkanen, Sverige
C: Dagur Arngrímsson, Island (genvandt sin titel fra sidste år på Island)
D: Magnus Carlsen, Norge (blev NM sidste år i E-gruppen)
E: Alexei C. Hansen, Danmark

Mere om turneringen på www.skoleskak.dk, hvor man kan læse mere om turneringen, blandt andet de syv stævneaviser der blev udgivet undervejs, med udførlige rundeberetninger, stillinger, partier, billeder mm.