Referat af Hovedbestyrelsesmødet

27. august 2000

Bilag: 
Budget-2001
Bilag 7.1  Internationale turneringer (1)
Bilag 7.2  Pokalturneringen

Sted: Fredericia Idrætscenter

Deltagere:

Forretningsudvalget Søren Bech Hansen (SBH), Henrik Knudsen (HK), Ole Block (OB), Uffe V. Nielsen (UVN) og Erik Mouridsen (EM).
1. HK
2. HK
3. HK
4. HK
5. HK
6. HK
7. HK
8. HK
9. HK
Lars-Henrik Bech Hansen (LBH)
Niels Steen Larsen (NSL)
Brian Lorenzen (BL)
Frank Petersen (FP)
Ninna Brandes (NB)
Steen Andersen (SA)
Poul Henrik Hansen (PHH)
Torben Teimer (TT)
Per Christensen (PC)

 

Dagsorden:

1. Protokol

- godkendelse af referatet fra mødet d. 21. april 2000
- godkendelse af referatet af delegeretmødet

2. Formandens beretning

3. Tilbagemelding fra hovedkredsene vedrørende

  1. Medlemssituationen
  2. Aktivitetsniveau indenfor medlemsfremmende tiltag og lederudvikling
4. Halvårskontingent - HB's indstilling til forslaget efter delegeretmødet

5. Budget. Bilag vedlagt

6. Sekretariat

7. Reglementsændringer
  1. Punkt F i "Faste oplysninger" om støtte til internationale turneringer. Bilag vedlagt
  2. Pokalturneringen. Bilag vedlagt
8. Jubilæum – Orientering og status fra udvalget

9. Konstituering af ny formand

10. Næste møde

11. Eventuelt

 

1. Protokol

Referat af HB-mødet 21. april 2000 godkendt uden kommentarer.
Referat af delegeretmødet 23. april 2000 godkendt uden kommentarer.

 

2. Formandens Beretning

(Beretningen var fremsendt til HB inden mødet. Tekst med kursiv angiver kommentarer som fremkom på mødet.)
Hermed min formandsberetning til Hovedbestyrelsesmødet den 27. august, hvor jeg glæder mig til at se jer.

DM 2001:

Fyns Skak Union arbejder videre med planlægningen af DM 2001, der utvivlsomt er i gode hænder.
BL kunne oplyse, at det nu er sikkert at stævnet vil blive afviklet i Odense.

PR-Materialet:

DSUs nye PR-materiale er nu færdigt og udsendt til klubberne. Jeg håber, hele Hovedbestyrelsen er enige med mig i, at resultatet er blevet godt.

Dansk Skak Unions CD

Forretningsudvalget har droppet ideen om at få Skakhåndbogen i ny version med på førsteudgivelsen af unionens CD, der så kommer til at indeholde instruktørmaterialet, PR-materialet og vores flygtningepjece på to sprog. Jeg håber, CD-en kan præsenteres for unionen i oktober.

SBH omtalte IT-udvalgets ideer for DSU’s CD-ROM. Det er ambitiøst og vil være noget arbejdskrævende. FU foretrak derfor, at den første CD-ROM ikke indeholdt det hele, men så blev udgivet snarest muligt. Af samme grund mente FU ikke, at CD-ROM’en burde forsinkes på gr. af revidering af Skakhåndbogen.

HB ønskede dog, at Skakhåndbogen indgik på CD-ROM’en, også selv om den ikke var blevet opdateret. Desuden ville det være ønskværdigt, hvis programmer til turneringsledelse også kunne indgå.

Flotte Arrangementer

Der har siden sidst været afholdt meget flotte turneringer i henholdsvis Esbjerg og København. Jeg er meget glad for dels at se de gamle Esbjerg-drenge flot på banen, dels at se Copenhagen Open køre flot videre i de nye omgivelser på Nørrebro. Endvidere har den danske elite dystet i hurtigskak - godt organiseret i Marstal’s smukke omgivelser.

DSS’s jubilæum

FU var repræsenteret på DSS’s landsudvalgsmøde i maj, hvor DSU fik lejlighed til at gratulere DSS med 40 års jubilæet. DSU’s gave var et gavekort på kr. 1.000 til et lederkursus efter eget valg.

Ny revideret Internet-Strategi for Dansk Skak Union

Jeg har fået en del henvendelser fra medlemmer, der har en mening om unionens fremtid på Internet. Nogle vil blot kommentere de to artikler i Skakbladet af henholdsvis undertegnede og Finn Larsen, mens andre - de fleste mod betaling - vil yde et stykke arbejde. Da fastlægningen og implementeringen af en ny internetstrategi for unionen er et meget betragteligt stykke arbejde, der kræver særdeles kvalificerede arbejdsressourcer, er det ikke noget, der umiddelbart kan sættes i gang. Det kræver opgavedefinition, estimering, pristilbud og vurdering, før den egentlige udvikling kan startes. Det er fortsat mit håb, at Finn Larsen vil være med til dette arbejde, eventuelt som vejleder for to eksamensprojektstuderende på opgaven. Jeg har desværre først den 1. august fået kontaktet Finn Larsen i denne sammenhæng, og jeg håber på HB-mødet at kunne give en kort status.

Seminariegruppen

Gruppen holdt møde i maj og er blevet forstærket af Christian Grubert, Lars Hansen og Thorbjørn Bromann som alle er seminariestuderende. De er gået i gang med den del af projektet der handler om skakarrangementer for seminariestuderende (for der med at øge kendskabet til skak på seminarierne). Stævnet er planlagt til at finde sted sidst i januar. Gruppen barsler også med aktiviteter omkring skaks udviklende egenskaber for børn. Der foreligger et referat fra mødet som kan rekvireres hos Erik Mouridsen.

Flygtningegruppen

Gruppen holdt møde i april som omtalt i påsken. Der foreligger nu et referat fra mødet, som kan rekvireres hos Erik Mouridsen.

Messemateriale

FU har mærket en interesse hos flere klubber for at DSU anskaffer materiale til brug på udstillinger. FU har derfor fået demonstreret forskellige messesystemer, og har fundet et, som er let at opstille for uøvede, og vil kunne anvendes udendørs. Materialet vil kunne lånes af klubberne og vil være en professionel baggrund for et PR-arrangement. På HB-mødet vil prospekter over systemet være tilgængelige. Det er FU’s opfattelse, at den kreative del med at fylde rammerne ud vil kræve professionel assistance. Opgaven anslås at koste 30-40.000 kr. og kan finansieres over vækstkontoen.

HB fandt ideen spændende. Enighed om at investere i ét sæt og se om klubberne har glæde af materialet.

Spilleudvalg

På HB-mødet i påsken blev FU bemyndiget til at finde et tredje medlem af Spilleudvalget.
Thorbjørn Rosenlund - der var suppleant - har modtaget valg til Spilleudvalget.

Budget

Forretningsudvalgets udkast til budget 2001 vedlægges med Henrik Knudsens kommentarer. i den nuværende økonomiske situation har vi måttet vende stenene og bl.a. forhørt os hos juniorlandstræner Per Andreasen for mulige besparelser (se i øvrigt Pers orientering) - på lige fod må vi på HB-mødet tage en indledende diskussion omkring en anden af vores tunge omkostningsposter - Skakbladet.

Besøg af Mark Dvoretsky

Danmark har haft besøg af den verdenskendte skaktræner Mark Dvoretsky, hvilket er et godt eksempel på frugterne af det nye elitearbejde. Såvel de stærkeste seniorer som de stærkeste juniorer fik glæde af dette meget spændende initiativ, der kom i stand via Peter Heine Nielsen og Per Andreasen.

OL 2000

De danske hold til OL i Istanbul er klare, men et betragteligt administrativt arbejde mangler at blive udført i forbindelse med rejseplanlægning og kommunikation med arrangørerne. Holdet i åben række består af:

1. Curt Hansen
2. Peter Heine Nielsen
3. Lars Bo Hansen
4. Sune Berg Hansen
5. Lars Schandorff
6. Steffen Pedersen

Kvindeholdet består af:

1. Oksana Vovk
2. Evgenia Peicheva Hansen
3. Elena Gerasimovich Steffensen
4. Christine Jensen

Holdleder for begge hold bliver Harry Dalsø.

Det er min optimistiske holdning, at Danmark for første gang siden 1927 har mulighed for en placering i toppen.

SBH fortalte om dialogen med Spillerforeningen omkring betingelserne for OL-holdet. SBH roste spillerne for deres oplæg, som havde betydet at en aftale var kommet hurtig i stand. Landstræner Bjørn Brinck-Claussen havde udtaget holdene, og der var forståelse hos de spillere der ikke var blevet udtaget. Det ville have været naturligt, om Bjørn Brinck-Claussen var holdleder, men han kan desværre ikke deltage i OL. I stedet har Harry Dalsø påtaget sig hvervet i samråd med spillerne.

Nordisk Skakforbund
Jeg deltog den 10. Juni ved et godt møde i Helsingfors, hvor den nordiske ledelse også mødtes med bestyrelsen i det europæiske skakforbund. Det meste af det nordiske møde drejede sig om zoneturneringen, som man glædeligt nok valgte at arrangere i stedet for direkte at udtage de tre spillere til FIDEs VM ved en afstemning. Efterfølgende har der været en meget betragtelig mængde kommunikation de nordiske lande imellem, og resultatet er blevet, at zoneturneringen finder sted i Reykjavik den 5.-14. September 2000 med hele 24 deltagere. Turneringen får eksakt samme format som zoneturneringen i Munkebo i 1998.

Zoneturneringen

De fire danske deltagere i zoneturneringen i Reykjavik 5.-14. September bliver Curt Hansen, Peter Heine Nielsen, Sune Berg Hansen og Lars Schandorff. Danmark skulle meget gerne sætte sig på mindst en af de tre pladser, der kvalificerer til FIDEs VM senere dette år.

 

Debat om Etablering af et Sekretariat samt Formandsstolen:

Som bekendt annoncerede jeg på Delegeretmødet, at jeg ikke ville genopstille til formandsposten ved det ordinære valg i Påsken 2001, hvis ikke der i unionen forinden var truffet beslutning om etableringen af et sekretariat. Jeg mente og mener fortsat, at den betalte arbejdskraft er en absolut forudsætning for unionens overlevelse med et højt aktivitetsniveau, fornuftig økonomi og en elite. Det er min holdning, at vi uden en meget snarligt introduceret betalt arbejdskraft vil fortsætte vores negative medlemsudvikling, og at vores økonomi vil skride under vores aktivitetsniveau, så vi i løbet af en kort årrække eksempelvis ikke vil kunne sende spillere til OL og ikke vil kunne opretholde et godt medlemsblad. Jeg mener derfor, at det er nu eller aldrig, hvis vi skal nå at vende udviklingen til det bedre.

I denne uge har situationen for mig personligt taget en meget væsentlig vending, idet min arbejdsplads onsdag den 9. august har givet mig et tilbud, jeg af karrieremæssige årsager simpelthen ikke kunne sige nej til.

Da jeg pr. 1. september skal på et såkaldt "short term assignment" for min arbejdsplads IBM og således opholde mig indtil jul i Boston, Massachusetts, ser jeg ingen anden udvej end at gå af som formand ved Hovedbestyrelsesmødet den 27. august, hvilket jeg altså hermed annoncerer. Af samme årsag må det være op til ledelsen herefter at vurdere deres holdning til den betalte arbejdskraft.

Jeg har lært meget af at være formand for unionen. Det har været spændende år med medgang og modgang, og jeg vil godt på det varmeste ønske unionen held og lykke fremover.

Min fritid i skakkens tegn går således over til at være som spiller, og jeg glæder mig faktisk til at spille turneringer igen.

11. august 2000

Søren Bech Hansen

 

BL omdelte en korrespondance mellem turneringsleder Knud Herskind og Sydøstfyn vedrørende rundelægningen af 1. division på opfordring af klubben. Rundelægningen betyder, at klubben kun får én hjemmekamp og dermed højere transportudgifter end vanlig.

BL oplyste, at Fyns Skak Union (FSU) har behandlet en ansøgning om tilskud, og at FSU havde givet afslag.

Debatten blev afviklet i to tempi: Ansvar for rundelægning og økonomisk støtte.

Der var enighed i HB, om at divisionsturneringen lægges af turneringslederen og eventuelle klager skal sendes til turneringskomiteen. HB ønsker ikke at blive inddraget i rundelægningen eller at skulle godkende den. Det er op til turneringslederen at lægge runderne, så de samlede rejse- og opholdsudgifter minimeres, og det er HB’s opfattelse, at turneringslederen bestræber sig på at opfylde dette.

Økonomisk støtte skal derimod rettes til FU/HB. Et økonomisk tilskud til Sydøstfyn blev dog forkastet enstemmigt af HB.

 

3. Tilbagemelding fra hovedkredsene

1. HK: Markant tilbagegang blandt seniorer (70). Det går til gengæld godt på børnesiden, hvor der er fremgang. Der har været juniorstyrketræning og der afholdes årligt en halv snes grand-prix’er for børn.

2. HK: Rimelige stabile tal, hvor børnetallene stadig er de mest tilfredsstillende. Man sporer en vis ændring af klubmønsteret, som betyder at store klubber mister medlemmer mens nogle mindre klubber vokser. NSL syntes ikke, at de midler der havde været anvendt på PR havde givet det ønskede udbytte.

3. HK: Der var etableret juniorstyrketræning med Morten Rud og Steffen Petersen. Initiativet var ikke blevet vedtaget på FSU’s generalforsamling (forslaget indebar kontingentforhøjelse), men initiativtagerne havde fortsat, og det gennemføres nu med egenbetaling af deltagerne. Der var opstået en ny fusionsklub mellem Strib og Middelfart.

4. HK: Meget høj skakaktivitet. Kontingentstigningen i 1999 havde medført, at nogle af de passive medlemmer var faldet fra. Hovedkredsen arbejder på en weekend for lederne. Man ville dog kun sætte det i værk med min. 20 deltagere. Hovedkredsen har etableret en fast turneringskomite for EMT, som klubberne kan benytte sig af i stedet for at sammensætte deres egen. På den måde håber man også, at få en mere ensartet bedømmelse af sammenlignelige sager.

5. HK: Svag tilbagegang. NB synes at møde to forskellige holdninger hos klublederne. Der var en gruppe af meget erfarne, men demotiverede ledere, som syntes at man havde prøvet det hele. Der er dog også nogle, som stadig har gejsten, og NB nævnte som eksempel Springeren i Kolding, som ikke har til hensigt at lade deres 60 års jubilæum gå upåagtet hen. NB omtalte også samarbejdet mellem 5 små klubber (også deltagelse fra 4. HK), hvor man mødes til en fælles klubaften en gang månedligt med en ekstern foredragsholder.

6. HK: Uændret medlemstal, men der er en tendens til at spillerne søger mod de større klubber, og derfor er nogle klubber meget trængt – således er Ry Skakklub opløst. Hovedkredsen har valgt at prioriterer sin indsats på følgende områder: juniorarbejde, medlemsfremmende aktiviteter og information. Dette forventes udført gennem en udbygning af hjemmesiden og et samarbejde med Århus Skole Skak om et lille korps af undervisere der kan støtte de klubber, der har juniorer. Der er ønske om at bruge ChessHouse mere – f.eks. til undervisning – og man planlægger at opdatere den lokale folder; måske med udgangspunkt i DSU’s PR-materiale.

7. HK: Seniorerne falder fra, mens at børnearbejdet kører godt. Der afvikles turnering for børn 7 gange årligt. I alt deltager der ca. 100 forskellige børn i en eller flere turneringer.

8. HK: Medlemsfaldet er knap så stort som tidligere på året – dog er Hornsherred lukket. Der er indført juniorstyrketræning som blev afviklet i en spejderhytte.

9. HK: Næsten uændrede tal.

 

3. Halvårskontingent - HB's indstilling til forslaget efter delegeretmødet

FU ønskede at høre hovedkredsenes reaktion på delegeretmødets forkastelse af forslaget om halvårskontingent. Der var blandt hovedkredsrepræsentanterne ikke forståelse for klubbernes modstand mod forslaget. EM opfordrede hovedkredskassererne til at tale for halvårskontingent, da det ikke mindst vil være dem, som vil opleve en reduktion af arbejdet. PHH fremlagde et forslag fra sin hovedkredskasserer, men dette fandt ikke støtte fra FU, da det primært gav hovedkredsene mere likviditet på unionens bekostning.

Et nyt forslag om halvårskontingent vil ikke blive fremsat på delegeretmødet 2001.

 

5. Budget

DSU’s dystre økonomi blev diskuteret. 2001 er et forholdsvis billigt år, da der ikke er OL, men selv for 2001 havde det været svært for FU at opstille et budget som balancerede. Med underskud på kr. 2-300.000 i de dyre år (hvert andet år) er DSU inde i en uholdbar situation.

Der var enighed i HB om, at budgettet for 2001 som minimum burde balancere med mindre særlige tiltag kunne retfærdiggøre et underskud.

På sigt vil det være nødvendigt at se kritisk på de store poster, som tynger DSU’s budget. Det drejer sig først og fremmest om deltagelse i OL og vores informationsudgifter. For Skakbladets vedkommende i form af øgede annonceindtægter og reduktion i udgiften til produktion og forsendelse (færre numre) – f.eks. ved at flytte mere information fra Skakbladet til hjemmesiden.

Et annonce-betalt medlemsblad fra en mindre organisation end DSU blev fremvist. Der var enighed om, at det fremviste medlemsblad var af høj teknisk kvalitet og disse muligheder bør undersøges nærmere.

På det aktuelle budget var flere poster til debat og afstemning:

Skakkalenderen

Blandt besparelsesforslagene fra FU var bortfald af Skakkalenderen, idet oplysningerne med større effekt kan offentliggøres på anden vis. F.eks.:

Flere hovedkredse beklagede et bortfald af Skakalenderen, da formatet er praktisk og er en god erkendtlighed at give sine ledere. Andre hovedkredse trykker i forvejen de fleste lokale oplysninger i turneringsprogrammet for holdturneringen, og havde ikke samme behov for kalenderen.

HB stemte om bortfald af Skakkalenderen:

For: NSL, BL, SA(2), TT, SBH, OB, HK, UVN, EM = 10

Imod: FP, NB, PHH, PC = 4

Blank: LBH(3) = 3

Der udgives ikke en Skakalmanak i 2001 – oplysningerne offentliggøres på anden vis.

 

Junioreliten

Juniorelitens budget administreres af Per Andreasen. I 1999 var budgettet kr. 75.000., i 2000 kr. 100.000. For år 2001 foreslog FU kr. 75.000. Per Andreasen ønskede dette fastholdt på kr. 100.000 og havde vedlagt en beskrivelse af sine opgaver og planer.

Der var stor ros til Per Andreasen for hans arbejde hos alle i HB. FU mente dog stadig, at DSU’s meget anstrengte økonomi gjorde det nødvendig at spare også på junioreliten. OB fandt endvidere, at der var et misforhold mellem støtte på personniveau til junior- og seniorelite, idet elitespillere der fylder 20 år pludselig får stillet meget større krav end tidligere.

HB stemte om Per Andreasens forslag om at hæve FU’s budgetforslag for junioreliten med kr. 25.000:

For: LBH(3), NSL, BL, FP, NB, SA(2), PHH, TT, PC = 12
Imod: SBH, OB, UVN, HK, EM = 5
Blank: ingen

Budgettet for junioreliten er dermed kr. 100.000 for 2001.

 

Bornholm

8. HK har gennem flere år modtaget ca. kr. 35.000 i rejsestøtte til de to bornholmske hold i hovedkredsturneringen. Dette skulle tages op, når den faste forbindelse til Sverige blev færdig og rejsetiden reduceret. Da rejsestøtten til divisionsturneringen aftrappes, mente FU ikke at DSU stadig burde give rejsestøtte til Bornholm. Bornholm ligger dog stadig langt fra det øvrige skakliv, og FU stillede i stedet forslag om, at kr. 25.000 fra vækstkontoen blev øremærket Bornholm, som kunne anvendes frit indenfor medlemsbevarende aktiviteter – også deltagelse i turneringer i det øvrige Danmark. Flere HB-medlemmer mente ikke det var korrekt at anvende midler fra vækstkontoen til dette formål.

TT mente ikke at rejseudgifterne var blevet reduceret trods broen, og han forslog at anvende kr. 25.000 fra vækstkontoen og kr. 10.000 fra det ordinære budget til rejsestøtte til 8. HK.

HB stemte om TT’s forslag:

For: TT = 1
Imod: LBH(3), NSL, BL, FP, NB, SA(2), PC, SBH, OB, HK, UVN, EM = 15
Blank: PHH = 1

Forslaget forkastet.

HB stemte om forslag om at øremærke kr. 25.000 fra vækstkontoen:

For: NSL, NB, SA(2), PHH, SBH, HK, EM = 8
Imod: LBH(3), BL, TT, PC, OB, UVN = 8
Blank: FP = 1

Forslaget forkastet.

HB stemte om forslag om at afsætte kr. 25.000 i tilskud til 8. HK til dækning af faktiske merudgifter til rejse i forbindelse Bornholms 1. holds deltagelse i 8. HKs holdturnering.

For: LBH(3), BL, NB, SA(2), PHH, TT, PC, SBH, OB, UVN, EM = 14

Imod: ingen
Blank: NSL, FP, HK = 3
Forslaget vedtaget.

 

Internationale turneringer

FU havde i budgettet foreslået kr. 25.000 til støtte til internationale turneringer i Danmark.

EM foreslog at disse penge blev taget af renteindtægterne fra Den Internationale Fond. EM vurderede, at Fondens renteindtægt det kommende år ville være større end dette, og så ingen grund til at akkumulere disse midler når DSU’s økonomi er så anstrengt.

HB stemte om forslaget:

For: NSL, BL, FP, NB, SA(2), PHH, TT, PC, SBH, OB, EM = 12
Imod: UVN, HK = 2
Blank: LBH(3) = 3

Forslaget vedtaget. Der afsættes kr. 25.000 til internationale turneringer. Der indtægtsføres kr. 25.000 fra Den Internationale Fond.

 

Sekretariat

FU havde i budgettet foreslået at hensætte kr. 70.000 til etablering af et sekretariat.
Forslaget var i forlængelse af budgetlægningen sidste år, hvor HB besluttede at hensætte halvdelen af de ekstra midler fra Tankesportsforbundet.
Fortalere af hensættelsen mente det var vigtigt at holde fast i signalet, at DSU har brug for et sekretariat.

HB stemte om forslaget:

For: NSL, SBH, OB, UVN, EM = 5
Imod: LBH(3), BL, NB, SA(2), PHH, PC = 9
Blank: TT, HK= 2

Forslaget forkastet.

HK foreslog, at man hensatte det budgetterede overskud for år 2000, som det forelå med de rettelser, der var vedtaget i løbet af debatten.

HB stemte om dette forslag:

For: LBH(3), NSL, BL, FP, TT, SBH, OB, UVN, HK, EM = 12
Imod: NB, PHH, PC = 3
Blank: SA(2) = 2

Forslaget vedtaget.

 

6. Sekretariat

SBH’s tilbagetræden medfører, at FU skal afklare den interne arbejdsfordeling, herunder at sammensætte en arbejdsgruppe – også med personer uden for FU – til det videre arbejde i forbindelse med etableringen af et sekretariat for Dansk Skak Union. FU tillægger fortsat opgaven høj prioritet.

BL fandt en sådan udvalgsopgave interessant, men som arrangør af DM 2001 i Odense var det ikke muligt for ham at deltage.

NSL ville godt indgå i et udvalg.

LBH ville ikke indgå i et udvalg som havde til formål, at beskrive etableringen af et sekretariat, men gerne i et udvalg, som skulle undersøge arbejdsgangene i DSU, for der igennem at udnytte de eksisterende organer bedre; evt. med etableringen af et sekretariat.

FU arbejder videre med nedsættelsen af et udvalg.

 

7. Reglementsændringer

Punkt F i "Faste oplysninger" om støtte til internationale turneringer.

I forhold til det fremsendte forslag, blev de maksimale støttebeløb gjort til anbefalede støttebeløb – dvs. landstræneren må godt overskride dem, hvis han finder det velbegrundet. En formulering om, at landstræneren i sin støtte kan betinge sig deltagelse af én dansk spiller i turneringen blev taget ud. Det følger dog af det resterende reglement, at landstræneren ikke er forpligtiget til at støtte en turnering, og der ved kan han tilgodese de turneringer der understøtte DSU’s elitepolitik.

Den nye formulering af "Faste oplysninger" er vedlagt som bilag.

Pokalturneringen

FU havde stillet forslag til ændring af reglementet for pokalturneringen. Forslagene var først og fremmest en tilpasning af reglementet til den form som turneringen efterhånden har fået.

Desuden indeholdt forslaget, at ligestilling ikke afgøres ved lodtrækning, men ved lynskak omkamp.

Som tidligere var det store stridspunkt om der skulle være en ratinggrænse for deltagelse i bredderækken eller ej. I årets pokalturnering havde det fynske hold et højt ratingtal. BL fortalte om den fynske pokalturnering, hvor taberen af finalen bliver Fyns repræsentant i DSU’s bredderække. Flere HB-medlemmer anbefalede FSU at gå væk fra denne udtagelsesmåde. UVN redegjorde for de administrative problemer en ratinggrænse ville medføre, mens at de hovedkredse der går ind for fælles ratinggrænse mente, at kontrolproceduren helt kan undlades eller ligge lokalt.

Efter en kort debat skred HB til afstemning om en fælles ratinggrænse:

For: NSL, NB, SA(2), PC = 5
Imod: LBH(3), BL, FP, TT, UVN, HK = 8
Blank: PHH, SBH, OB, EM = 4

Forslaget forkastet - der indføres ikke en fælles ratinggrænse for deltagelse i bredderækken.

Et forslag fra turneringsleder John Rendboe om at åbne turneringen for deltagere uden medlemskab af DSU (f.eks. firmahold) kunne HB ikke gå ind for.

Den foreslåede ændring af §6 stk. 2 (antal deltagerhold fra hver hovedkreds) ville i praksis betyde, at man ikke ville kunne afvikle finalen efter et knock-out system. Flere hovedkredse beklagede dette, da man netop forbandt knock-out systemet med en pokalturnering.

HB stemte om FU’s forslag til ændring af pokalturneringens §6 stk. 2

For: LBH(3), BL, FP, PHH, TT, PC, SBH, OB, HK, UVN, EM = 13
Imod: ingen
Blank: NSL, NB, SA(2) = 4

Ændringen vedtaget.

De øvrige forslag blev vedtaget enstemmigt. Forslagene er vedlagt som bilag.

 

8. Jubilæum – orientering og status fra udvalget

På HB-mødet i april blev nedsat et jubilæumsudvalg (DSU 100 år i 2003) som består af Steen Juul Mortensen, Finn Larsen, Lars-Henrik Bech Hansen og Uffe V. Nielsen. Udvalget havde til HB-mødet fremsendt referat af et møde samt udkast til jubilæumsaktiviteter.

NB tilføjede, at hun p.t. undersøger mulighederne for at afholde DM 2003 i Horsens.

Enighed i HB om, at der skal udgives en jubilæumsbog.

Udvalgets oplæg til en landsdækkende turnering fandt HB dyr, og så gerne at flere muligheder kom frem.

Der blev efterlyst arrangementer med høj PR-værdi og appel til folk udenfor DSU’s medlemskreds.

 

9. Konstituering af ny formand

EM foreslog på FU’s vegne at Ole Block blev konstitueret som formand for den resterende periode – dvs. til delegeretmødet 2001. Da der ikke blev foreslået andre kandidater var Ole Block dermed konstitueret formand for DSU.

Ole Block bekræftede, at han har til hensigt at opstille til formandsvalget på delegeretmødet.

LBH sagde, at han stadig var interesseret i at blive formand for DSU, og at han forventede at stille op til formandsvalget på delegeretmødet.

Som ny repræsentant i internationale organer (FIDE, NSF, ECU) valgte HB Ole Block.

DSU’s repræsentanter i Tankesportsforbundet er herefter Ole Block (kasserer i Tankesportsforbundet) og Henrik Knudsen.

10. Næste møde

Søndag 28. januar kl. 10.30

 

11. Eventuelt

UVN orienterede om en række tiltag på PR-siden i form af en målrettet indsats omkring etablering af samarbejdsaftaler, annoncering og sponsorering. Et nært forestående samarbejde med distributøren af "Kasparov" skakcomputere i Danmark, firmaet YES, vil indebære, at DSU i markedsføringen af "Kasparov" produkter, bl.a. på selve produktemballagen lægger navn til en anbefaling af "Kasparov" produkterne via et laksegl med teksten "anbefales af DSU".

Som modydelse får DSU mulighed for at lægge en blanket ved produktet, hvor køberen gratis kan rekvirere en Ungdoms- (udarbejdes i samarbejde med Dansk Skole Skak) og/eller Voksen-pakke med mere fokus på skak og ikke mindst kontakter i klublivet. Der er lavet aftale med Bjørn Laursen om, at han vil stå som modtager af blanketterne og for selve udsendelsen. Endvidere vil såvel hjemmesiden som PresseService blive brugt til sætte fokus på samarbejdet og nye medlemmer. "Kasparov" produkterne markedsføres bl.a. gennem TV-annoncering op til jul og det er muligt, at samarbejdet giver mulighed for en profilering gennem TV-mediet.

"Kasparov" skakcomputere sælges gennem Dansk Supermarked, FDB, Bog&Ide, Dansk Skaksalg m.fl. og har en samlet årlig afsætning på ca. 10.000 enheder. DSU’s omkostninger vil bestå i fremstilling af materialer, trykning og forsendelse og vil kunne dækkes over Vækstkontoen.

Der var positive tilkendegivelser til initiativet om end LBH opfordrede til, at YES skyder penge i dansk skak gerne ifm. selve samarbejdet.

UVN omtalte endvidere et forestående samarbejde om annoncering med Internet Chess Club.


Referent: Erik Mouridsen