Referat af Hovedbestyrelsesmødet
21. april 2000
Bilag:: Aalborg Tekniske SkoleSted:
Deltagere:
Forretningsudvalget | Søren Bech Hansen (SBH), Ole Block (OB), Uffe V. Nielsen (UVN) og Erik Mouridsen (EM). Afbud fra Martin Mølster Jensen. |
1. HK 2. HK 3. HK 4. HK 5. HK 6. HK 7. HK 8. HK 9. HK |
Lars-Henrik Bech Hansen (LBH) Niels Steen Larsen (NSL) Brian Lorenzen (BL) Frank Petersen (FP) Ninna Brandes (NB) Jes Harholm (JH) Poul Henrik Hansen (PHH) ingen repræsentant Per Christensen (PC) |
Dagsorden:
1 Protokol. Herunder godkendelse af seneste HB-referat
2 Formandens beretning..
3 Tilbagemelding fra hovedkredsene vedrørende
a) Medlemssituationen
b) Aktivitetsniveau indenfor medlemsfremmende tiltag og
lederudvikling
4 Hæderstegn og initiativpræmier..
5 Valg
a) Spilleudvalg (Jørn Sloth)
b) Spilleudvalg suppleanter (Th. Rosenlund, Ole Jakobsen og Mikael Bjertrup)
c) Ratingkomite (Finn Larsen)
d) Ratingkomite suppleant
e) Dansk SkakSalgs bestyrelse (Ole H. Block, Uffe V. Nielsen og Finn Fejrskov)
6 Jubilæums-udvalg - præsentation af ideer ved Lars Henrik Bech Hansen.
7 Forslag om ændring af reglement for juniorholdturneringen. Bilag vedlagt
8 Forslag om ændring af §2 Spilleudvalget. Bilag vedlagt
9 Forslag om ny procedurer omkring ELO-rating af turneringer. Bilag vedlagt
10 Etablering af administrations-kontor.
11 Økonomi. Orientering om afvigelser fra budgettet.
12 Næste møde. Fastlæggelse af tid og sted.
1. Protokol
LBH ønskede følgende ført til protokols vedrørende referatet fra HB-mødet 30. januar 2000:
"Hvis formanden vælger at gå enten før tiden eller på delegeretmødet i Påsken 2001, er jeg kandidat til posten som DSU-formand, ikke som modkandidat men som kandidat til en ledig formandsstol.
På et direkte spørgsmål fra UVN, der gik på, hvorfor jeg ikke stillede op til den ledige plads i FU, svarede jeg at jeg da gerne stillede op til denne plads, hvis det var med henblik på at afløse SBH som FU`s kandidat til en ny formand i 2001. Denne løsning valgte man (som jeg husker det) da Steen Juul Mortensen overtog posten efter Ole Schøller Larsen - han fik først et år som føl. Denne løsning kan jeg sagtens leve med, men jeg går ikke efter en permanent plads i FU, men efter formandsstolen når Søren holder op. Jeg har ingen problemer med at samarbejde med det nuværende FU."
Ingen andre kommentarer til referatet, som hermed var godkendt.
2. Formandens beretning
(Beretningen var fremsendt til HB inden mødet. Tekst med kursiv angiver kommentarer som fremkom på mødet.)
Min beretning til Hovedbestyrelsesmødet i Påsken 2000 følger her. Den er kort grundet det korte tidsrum siden HB-mødet i januar. Jeg glæder mig, til vi ses i Påsken til et stensikkert flot DM!
DM 2001:
Rønne Skakforening er alligevel ikke interesseret. Forretningsudvalget har møde i København med repræsentanter for 8. HK (Sydkystens Skakklub) i weekenden umiddelbart Påske. Jeg håber stærkt, dette møde bringer en positiv afklaring.
SBH meddelte at Sydkysten ikke var interesseret og opfordrede 3. HK og 4. HK til at undersøge mulighederne i deres hovedkredse. BL og FP modtog opfordringen.
Såfremt der ikke viser sig en arrangør, kan det komme på tale at afvikle landsholdsklassen og kandidatklassen som eneste grupper.
Instruktørmaterialet:
Instruktørmaterialet produceret af Mads Jacobsen og Jakob Rathlev er nu på Internet og anmeldt i Skakbladet af Jens Kristiansen. Forretningsudvalget arbejder på snarest også at få det udgivet på CD.
SBH kunne tilføje, at CD'en også vil indeholde PR-materiale og Skakhåndbogen, og den vil blive fremsendt til klubberne til sæsonstart. Skakhåndbogen vil stadig udkommer i papirformat.
EM nævnte, at kommentarerne til FIDEs regler ikke vil være med i den næste udgave.
PR-Materialet:
Dansk Skak Unions nye PR-materiale er p.t. til sidste gennemsyn, før det kan masseproduceres og distribueres.
UVN oplyste, at klubberne vil modtage ét sæt af materialet i farvetryk. Desuden vil det ligge på CD'en og vil være tilgængelig på nettet.
Ny revideret Internet-Strategi for Dansk Skak Union:
Mit bud på en ny Internet-strategi blev præsenteret i martsnummeret af Skakbladet. Jeg har fået mange henvendelser i kølvandet på denne, og Finn Larsens udmærkede artikel i aprilnummeret af Skakbladet er jo om samme emne. Det er vigtigt at se i øjnene, at de nye værktøjer vil være en hjælp for dem, der har Internet-adgang, men man skal også indse, at verdenen for alle andre vil være den samme som før. Man vil stadig kunne sende indmeldelser, udmeldelser, turneringsanmeldelser og turneringsindberetninger på papir i en kuvert - det vil så blot være den ansvarlige i unionen (Bjørn Laursen!), der anvender Internet-værktøjerne i overensstemmelse med brevets indhold.
LBH oplyste at Finn Larsen havde anslået at der ville være ca. 3 måneders arbejde i at gå fra DOS til Windows platform for DSU's kartoteksprogram, men fandt opgaven vigtig.
SBH nævnte, at en måde at nå en hurtig løsning på kunne være, at lade det være en opgave for datalogstuderende. I så fald skal Finn Larsens erfaringer inddrages - meget gerne som vejleder. Vedligeholdelsen af systemet kan dog være problematisk ved denne måde. SBH kontakter Finn Larsen.
Skakbladet:
Det vil glæde mig, hvis HB ved mødet i Påsken vil tilkendegive holdninger til den forbedrede billedkvalitet i Skakbladet.
OB nævnte at Thorbjørn Rosenlund afprøver forskellige tekniske muligheder - bl.a. ydelser købt udefra.
Muligheden for et blad i bedre kvalitet finansieret af reklamer blev diskuteret. Reklamefinansierede blade fremsendes til HB for videre drøftelse. OB nævnte at et en sådan ændring af Skakbladet er en tung proces mht. trykkeriet. Beslutningen skal varsles med 1/2 år og have en varighed på ét år fra 1. januar. OB mente derfor først det kunne komme på tale fra 2002.
Ledig Plads i FU:
FU foreslår, at Henrik Knudsen bliver ny kasserer i Dansk Skak Union, og at Ole Block bliver menigt medlem af FU og overtager sekretærposten. De øvrige i FU vil så være formanden Søren Bech Hansen samt Uffe V. Nielsen og Erik Mouridsen.
Juniorelitearbejdet:
Et meget spændende tiltag på initiativ af Per Andreasen og Peter Heine Nielsen er ved at se dagens lys, idet det forhåbentligt lykkes at få selveste Mark Dvoretsky til København i tiden umiddelbart før Copenhagen Open for at træne de bedste danske juniorer.
Stor ros fra HB til initiativet.
OL 2000:
Jeg har stadig ikke modtaget officiel indbydelse fra Tyrkiet.
Bjørn Brinck-Claussen kan i princippet allerede udtage holdene kort efter Påske, hvis han ønsker det.
Nordisk Skakforbund:
Det tyder på, at næste møde i Nordisk Skakforbund afholdes 10. Juni i en forstad til Helsinki. Et af de varme emner er udtagelsen af deltagere til FIDEs næste VM, idet jeg går ud fra, de nordiske lande denne gang ikke vil arrangere en zoneturnering - det er simpelthen for usikkert, hvad der sker i FIDE. Måske afholdes næste FIDE-VM i Kina i julemåneden.
Danmarks Tankesports-Forbund:
Nellemann Konsulenterne har udfærdiget en rapport indeholdende evaluering af syv landsdækkende organisationer. En af de organisationer, der er blevet evalueret, er DTF. Vi har i Dansk Skak Unions Forretningsudvalg kommenteret rapporten, og der er sendt en samlet kommentering fra DTF til Kulturministeriet. Nellemann Konsulenternes rapport er ikke positivt indstillet over for DTF, og da vi er stærkt uenige i meget af rapportens indhold, er vores kommentering af skarp karakter.
EM advarede mod at overse signalerne i rapporten. Kulturministeriet har opstillet de kriterier som Nellemann Konsulenterne har vurderet DSU efter. Det er spørgsmål som "Når DSU særlige målgrupper?", "Løser DSU særlige opgaver" osv. Kulturministeriet tillægger derimod ikke vores turneringsaktiviteter større betydning for tildelingen af støtte.
SBH tilføjede, at de aktiviteter som Nellemann Konsulenterne efterlyser netop er det som vi med vækstkontoen gerne vil sætte i værk. SBH fandt det beklageligt at vi ikke var nået længere og henviste til den aktivitetskonsulent, som vi skrinlagde sidste år.
EM opfordrede til at man på lokal plan flyttede sin arbejdskraft fra koordinerede turneringer og lign. til aktiviteter der rækker ud over den nærmeste medlemsskare.
JH oplyste, at man i 6.HK fandt det mere vigtigt at bruge energien på at fastholde de medlemmer man havde.
Seminarie:
Gruppen forventer at mødes i maj, hvor en turnering blandt seminarier bl.a. vil være på dagsorden.
DSU har modtaget et eksemplar af FIDE's bog "Why Teach Chess in Schools?", som netop omhandler gruppens emne.
Påske-guide:
Den nye påske-guide ordning har desværre ikke haft den tiltrækning på som håbet. Forsøget i Ålborg vil blive gennemført, men antallet af guider er reduceret fra tre til to personer. Forhåbentlig vil børn og forældre være mere opmærksom på det nye tilbud ved næste påskestævne.
Flygtninge:
De fleste hovedkredses kontaktpersoner mødtes i Fredericia 8. april til et møde, hvor også Dansk Flygtningehjælp deltog. Mødet var konstruktivt og flere opgaver blev fordelt. Bl.a. vil der blive taget kontakt til en bosniske nærradio og Frivilligehuse. Gruppens deltagere er engagerede og arbejdet vil blive omtalt i Skakbladet i foråret.
Lederuddannelse:
Inspirationsdagen på Tjele Efterskole trak 23 deltagere, hvilket var et ganske passende antal. Blandt indlæggene kan nævnes Læseforeningen som fortalte om deres positive erfaringer med at lave en organisationsplan for klubben.
Flotte Arrangementer:
Der har siden sidst været afholdt flotte arrangementer i Danmark: Tjele (international turnering for kvinder), Dianalund (IM-turnering) og Ringsted (Pige-DM).
Divisionsturneringen:
Divisionsturneringen er afsluttet med nogle flotte, store arrangementer i alle divisioner, der har krævet gode arrangørkræfter. Ved det afsluttende stævne i 1. Division modtog Knud Herskind en særlig påskønnelse som led i vækst-planens forstærkede fokus på lederpleje.
Debat om Etablering af et Sekretariat:
FU er ikke færdig med oplægget, men vil komme med en status på HB-mødet.
9. April 2000
Søren Bech Hansen
3. Tilbagemeldinger fra hovedkredsene
1 HK: Børnearbejdet er i fremgang. Man har 4 juniorinstruktører under DSU's ordning, og der havde været afholdt 10 grand-prix turneringer for børn. På fridagen i Copenhagen Open vil der været et breddearrangement for børn eller ældre.
2 HK: Tilbagegang blandt seniorer, som på sigt kan blive alvorlig for flere klubber. Hovedkredsen har oprettet en PR-konto, som klubberne kan søge.
3 HK: Uændret medlemstal. Steffen Petersen/Læseforeningen har gennemført juniorstyrketræning.
4. HK: Stadig højt aktivitetsniveau. Senest har Vejen lavet et godt planlagt PR-arrangement med Esmat Guindy. Hovedkredsen vil i næste sæson give skoleskakhold mulighed for at deltage i holdturneringen, som led i en offensiv for at få de ældre elever over i DSU-klubber.
5. HK: Forventer at have hjemmeside klar til sæsonstart, ligesom hovedkredsen nok også får email. Svag tilbagegang, som primært var passive spillere. Klubber som Egtved og Evans rører på sig.
6. HK: Svag tilbagegang. Hovedkredsen vil gerne benytte Chesshouse mere aktivt (f.eks. med opvisningsmatcher), så det blev mere almindeligt "at gå i byen for at se skak".
7. HK: Svagt stigende medlemstal. Aalborg er begyndt at køre undervisning før klubaftenen starter. Vejgård har et initiativ i støbeskeen på et ældrehjem, hvor der allerede spilles skak på hyggeplan.
8. HK: ingen repræsentant.
9. HK: For første gang har hovedkredsen færre end 600 medlemmer. Flere juniorinstruktører synes dog på vej, og desuden er en hjemmeside på trapperne.
OB sagde, at medlemsfrafaldet hovedsagelig sker blandt seniorer og i mindre grad blandt børn og pensionister. Det betyder at kontingentindtægten falder hurtigere end medlemstallet. Fra jan. 1999 til jan. 2000 var kontingentindtægten således faldet med 4%.
SBH opfordrede hovedkredsene til at oplyse om mulighederne for at søge støtte gennem vækstkontoen.
UVN tilføjede, at FU gerne er sparringspartner for aktiviteter, og der var planer om på hjemmeside og i Skakbladet at oplyse om, hvem der havde modtaget støtte, hvilke kriterier FU lagde vægt på og klubbernes erfaringer med arrangementerne. UVN forventede at det ville være at finde på hjemmesiden om ca. 6 måneder.
4. Hæderstegn
1. HK - Ingen indstilling
2. HK - Erik Pedersen, Sk 1934 Nyk. F.
Erik Pedersen har i mange år sat sit tydelige præg på skakken i 2. Hovedkreds. Erik er formand for hovedkredsens største og stærkeste klub Sk. 1934 Nyk. F. Endvidere har Erik Pedersen i en årrække været dynamo indenfor junior- og skoleskak på Lolland-Falster. Utallige er de arrangementer som Erik har har sat i gang til gavn for ungdomsarbejdet i området. Fra 1992 til 1996 var Erik Pedersen medlem af hovedkredsbestyrelsen, hvor han som juniorleder lagde grunden til den stærke stilling, som 2. hovedkreds i dag har, når det drejer sig om børne-og juniorskak.
3. HK - Vilhelm Nielsen, Kerteminde Skakklub
Vilhelm Nielsen har siden 30'erne været den centrale person i Kertemindes skakliv, og er i dag som 90 årig stadig aktiv i klubben. Vilhelm Nielsens spillestyrke er høj og altid farverig, og har været en inspirationskilde for klubbens juniorer, som han også gavmildt har givet bøger og tidsskrifter.
Som chefredaktør på Kjerteminde Avis har Vilhelm Nielsen givet dansk skak en flot omtale - f.eks. da avisen spillede et parti mod Helsingør Dagblad. Et rigtigt kampparti efter Nielsens hoved !
4. HK - Kurt Petersen, Ribe Skakklub
Kære Kurt. Vi vil gerne sige dig tak fordi du har holdt stand på øretævernes holdeplads i snart 10 år. Holdturneringsleder-embedet er en udsat post, men med lige dele af stædighed og diplomatisk sans har du klaret skærene. Hovedkredsen nyder godt af en - iøvrigt altid glad - turneringsleder af din kaliber. På lokalt plan har Ribe Skakklub haft glæde af dig som formand op gennem 80'erne, men har ligesom hovedkredsen måttet dele dig med din anden store fritidsinteresse: fiskeriet. Vi håber dog at kunne opretholde "bindingen" af dig lang tid endnu.
5. HK - Carl Hansen, Billund - Vorbasse Skakklub
Carl er ikke medlem af bestyrelsen i 5. Hovedkreds, men han er en trofast hjælper ved vore arrangementer, som af praktiske grunde tit lægges i Billund.
Carl hjælper med reservation af lokaler, opstilling af borde, brikker, sammenpakning og oprydning.
Carl har til dato aldrig sagt nej til at give en hjælpende hånd, hvor det måtte være nødvendigt.
6. HK - Poul Erik Nielsen, Nordre Skakklub
Poul Erik er mere end nogen anden indbegrebet af Nordre Skakklub anno 2000. En mangeårig indsats som bestyrelsesmedlem, redaktør, og senest som formand er blevet udført yderst professionelt til gavn for både bredde og elite. Poul Erik var en af hovedkræfterne bag DM 1999 i Århus, og senest har Poul Erik også engageret sig i driften af Chess House.
7. HK - Hans Andersen, Skørping
Hans Andersen, Skørping tildeles Unionens hæderstegn. Hans blev i 1986 valgt ind i 7. Hovedkredses bestyrelse, hvor han blev valgt til turneringsleder for landsdelens holdturnering. Han har i en ubrudt årrække bestridt dette hverv til alles fulde tilfredshed. Hans styrer også juniorholdturneringen og pokal- og handicapturneringen. I 1986 var Hans en af idé-mændene til udgivelsen af 7. Hovedkredses resultatblad, og han blev redaktør af "Nyt fra 7. Hovedkreds", en post han stadig besidder. Hans er endvidere Hovedkredsens kontaktperson på flygtningeområdet.
8. HK - Niels Jørgen Fries Nielsen, Helsinge
Indstillingen af Niels Jørgen behøver vist ikke nærmere omtale. Det er svært at finde en person med så stærk en vilje til at promovere skakken.
Den energi som Niels Jørgen udviser, i særdeleshed indenfor juniorarbejdet, giver selve solen en meget hård konkurrent. Opgaverne er blevet løst, engagementet har været upåklageligt og udfordringerne er blevet taget med oprejst pande samt et smil.
9. HK - Villy Bracht-Nielsen, Vestsalling Skakklub
Villy har rundet de 25 år med både skoleskak og Vestsalling Skakklub.
Villy og en anden lærer på Lem skole undersøgte i 1973, hvor stor interessen var for
skoleskak på skolen. Interessen var stor, og i 1974 var Villy en af initiativtagerne til at melde Lem skole i Dansk skole Skak, og oprette Vestsalling Skakklub.
Villy sørger for, at der hvert år er nogle nye børn, der lærer at spille skak. Nogen gange er det nærmest en hel klasse, der begynder at spille skak, fordi de har Villy som lærer.
Villy har gennem gode lederevner og et utroligt engagement formået at sørge for, at Lem skole i de
forløbne 25 år har været blandt nogle af de største skoleskakklubber i landet.
Villy Bracht, det navn som alle kender ham under, har i en årrække været i bestyrelsen for Viborg Amts Skoleskak og i bestyrelsen for Vestsalling Skakklub.
Der er ingen tvivl om, at Villy igennem årene har været klubbens største aktiv, og stadig er det.
Initiativpræmier
1. HK - Tårnet/Ballerup Skakklub
Københavns Skak Union har indstillet Tårnet/Ballerup Skakklub til Dansk Skak Unions årlige initiativpræmie for klubbens utrættelige og ihærdige juniorarbejde gennem de sidste 8-10 år. I 1999 og 2000 har klubbens enkeltmandsturnering haft et deltagerantal på henholdsvis 120 og 124 børn! I tillæg arrangeres der en 5-mands holdturnering med 18 hold (!) fra forskellige fritidshjem, som i tre 6-mands grupper, besøger hinanden i sæsonens løb. Tillige har klubben i et par år været værter for et af KSUs 10-12 Junior Grand Prix Turneringer, til stor glæde for de mange skakspillere og/eller barnlige sjæle i det lokale, såvel som i det regionale.
Sidst, men ikke mindst, på grund af klubbens velvilje og imødekommenhed, når det gælder om at få gennemført påtænkte arrangementer, som fx et åbent Junior KM 090900 kl. 09.09.00!
2. HK - Holbæk Skakklub
Holbæk Skakklub får initiativprisen, fordi der er tale om klub, hvor man med mange forskelligartede initiativer gør en stor indsats for at fastholde medlemmerne og berige skaklivet i området. Holbæk har endvidere et meget grundigt og velredigeret klubblad, som det er en fornøjelse at læse. På det sidste har man også fået gang i børne- og juniorarbejdet.
3. HK - Nørre Aaby Juniorskakklub
Nørre Aaby Juniorskakklub tildeles årets initiativpræmie på Fyn. Klubben har i sin korte levetid i udpræget grad forstået at få engageret især de unge spillere i skaklivet. Skoleskakken er helt klart grundlaget for den vestfynske klub, som har formået at integrere rigtig mange børn og unge i klublivet. Gennem kærlig pleje fra klubbens voksne medlemmer er flere af disse unge mennesker blevet gjort så stærke, at de har kunnet gå ind på klubbens bedste hold, som har spillet sig op og endda formået at forblive i 3. division.
Endvidere har klubben de sidste par år fået gang i en koordineret turnering, så klubbens ansigt også på denne front vises udadtil.
4. HK - Fribonde Flensborg
Fribonde Flensborg har i de senere år udmærket sig ved et højt aktivitetsniveau i forhold til klubbens størrelse, både ved selv at afholde velbesøgte turneringer og ved hyppig deltagelse i andre turneringer. På IT-siden har klubben taget førertrøjen i hovedkredsen, og virker som inspirator og støtte for andre klubber. Nævnes skal især den innovative skak-multimedie CD, der blev udgivet som afslutning på bymesterskabet i Flensborg, og giver et rent 13-tal i nytænkning. Fribonde Flensborg gør en forskel her i hovedkredsen, og det er vort håb, at aktivitetsniveauet fortsat holdes højt.
5. HK - Springeren Kolding
Klubben har virkelig taget udfordringen op med medlemsfremmende aktiviteter. Her kan nævnes: Lavet og uddelt brochure, afholdt gågade arrangement og undervisning for begyndere samt meget andet for at få nye medlemmer.
Arrangementerne skabte 11 nye medlemmer, hvoraf godt halvdelen stadig er aktive.
6. HK - Chess House
Chess House, ved Klaus Berg og J.O.F Nielsen, er et anderledes og socialt skaktilbud, hvor skakspillere på tværs af klubber og styrke kan mødes. Klaus Berg og Jens Ove Fries Nielsen har med megen energi og idealisme givet Århus området noget nyt og unikt. Chess House har blandt andet bidraget til at turneringsudbudet i Århus er steget markant.
7. HK - Aalborg Skakforening af 1889
Foreningen tildeles Dansk Skak Unions initiativpræmie for foreningens store arbejde på ungdoms- og juniorfronten. Foreningen har en stor og velfungerende børne- og ungdomsafdeling i klubbens lokale, hvor der er undervisning af spillerne. Aalborg Skakforening har indgået samarbejde med Aalborg Kommune om integration af skakinteresserede mennesker med anden etnisk baggrund. Endvidere er foreningen yderst aktiv på skolefronten, hvor der undervises på tre skoler.
8. HK - Rønne Skakklub
Bornholm har på udmærket vis bevist, at selvom man fysisk er afskåret fastlandet, så er det ingen hindring for at være med på skakkens danmarkskort.
DM afholdelsen, som kostede mangt og mange timers arbejde, resulterede i et veltilrettelagt stævne, hvor vi i hovedkredsen er stolte af vores bornholmske skakvenners engagement, vilje samt gå på mod.
9. HK - Kjellerup Skakklub
Kjellerup skakklub tildeles årets initiativpræmie. Klubben har i mange år været en af landets største, og formår trods almindelig afgang at supplere op med nye spillere på alle fronter.
Der er et højt aktivitetsniveau. Bl.a. har klubben formået altid at have 6-7 hold med i holdturneringen, og førsteholdet har formået at fastholde sin position i 2. div.
Endvidere er mange af klubbens spillere aktive udadtil i andre klubbers turneringer.
5. Valg
a) Spilleudvalg. Jørn Sloth modtog ikke genvalg. FU blev bemyndiget til at finde et tredje medlem.
b) Spilleudvalg suppleanter (Th. Rosenlund, Ole Jakobsen og Mikael Bjertrup). Genvalgt for ét år.
c) Ratingkomite. Genvalg af Finn Larsen for tre år.
d) Ratingkomite suppleant. Steen Andersen ønskede at fratræde, og suppleanten Allan Schmidt Hermannsen indtræder for det næste år. Nyvalg af Lars Rasmussen som suppleant for ét år. Lars Rasmussen har tidligere været ratingkartoteksfører for K-skakken i 10 år
e) Dansk SkakSalgs bestyrelse. Ole H. Block, Uffe V. Nielsen og Finn Fejrskov blev alle genvalgt. Da bestyrelsen kan bestå af 3-5 personer, blev Henrik Knudsen valgt som fjerde mand.
6. Jubilæums-udvalg
Det blev besluttet at HB skulle nedsætte et jubilæumsudvalg, som til en start skal lave et kommissorium, der behandles på HB-mødet i august. En skitse over de ønskede hovedaktiviteter vil derefter kunne fremlægges for HB i januar 2001.
LBH og NB blev opfordret til at deltage i dette udvalg og begge accepterede. NB med henblik på et eventuelt påskestævne i Horsens. UVN ville deltage, som bindeled til FU. Endvidere ville der blive arbejdet på, at få andre med i udvalget, som f.eks. Steen Juul Mortensen.
7. Ændring af reglement for juniorholdturneringen
Bilag vedlagt.
Det fremlagte forslag var en konsekvens af HB's vedtagelse på mødet i januar 2000 om at tage imod Tjele Efterskoles tilbud om at stå som fast arrangør.
I forhold til det forslag der var fremsendt til HB inden påskens møde, blev §3 udviddet til også at tage højde for økonomien, hvis en hovedkreds ikke deltager.
Udligningsordningen for hovedkredsene blev vedtaget på følgende måde:
5. HK, 6. HK, 7. HK og 9. HK: betaler 1.200 kr.
1. HK, 2. HK og 8. HK; modtager 1.600 kr.
3. HK og 4. HK betaler/modtager intet
Reglementet for juniorholdturneringen vil indgå i Skakhåndbogen som afsnit 5.5
Per Andreasen havde anbefalet, at reglementet ikke indholdt en passus om max. to spillere over 2000 i rating pr. hold. Blandt hovedkredsene var der stemning for, at bibeholde begrænsningen, da den udjævner styrkeforskellene mellem hovedkredsene og gør turneringen interessant for de små hovedkredse.
Forslaget om at udelade begrænsning af antal spillere over 2000 på hvert hold, blev sendt til afstemning.
For: UVN, SBH = 2
Imod: NSL, BL, FP, NB, JH, PHH, PC = 7
Blank: LBH (3), OB, EM = 5
Forslaget forkastet. Der vil forsat kun kunne deltage to spillere over 2000.
FP oplyste at juniorholdturneringen 2000 vil finde sted 6. - 8. oktober i Frøslev.
8. Forslag om ændring af §2 Spilleudvalget
Bilag vedlagt.
To ændringsforslag i forhold til det fremsendte blev vedtaget. Kvindestyrkelisten udgår også, da udtagelse af kvinder til repræsentative hold indgår i den nye landstræners område. Ny formulering i §36 der omtaler hvem som er berettiget til at deltage i landsholdsklassen.
Forslagene vedtaget enstemmigt.
9. Forslag om ny procedurer omkring ELO-rating af turneringer
Bilag vedlagt.
Forslaget indebar bl.a. at turneringer ikke længere automatisk ville blive ELO-ratede og var en følge af FIDEs nye linie, som medfører afgift ved for sent indberetning.
LBH var stærkt imod den del af forslaget, som vedrørte anmeldelse af turneringen på forhånd. LBH frygtede at færre turneringer ville blive ELO-rated, og i sidste ende ville færre dermed spille skak.
SBH svarede, at det i sidste ende er spillernes ønske, der afgør om en arrangør lader turneringen ELO-rated. SBH fandt det ikke ubetinget negativt, hvis færre turneringer blev ELO-rated. Da FIDE ønsker at nedsætte ratinggrænsen og hæve afgiften kan DSU se frem til en væsentlig udgiftsforøgelse.
EM sagde, at FIDEs nye linie medfører at en arrangør af en koordineret turnering risikerer at få en afgift på 500 kr., hvis han indberetter turneringen for sent. Dette forhold mente EM, at en arrangør skulle være bevidst om ved aktivt at anmelde turneringen på forhånd.
For: NSL, BL, JH, PHH, SBH, OB, EM = 7
Imod: LBH (3), UVN = 4
Blank: FP, NB, PC = 3
Forslaget vedtaget.
10. Etablering af administrations-kontor
SBH nævnte sine primære forventninger til et sekretariat:
1) Det skal være DSU's primære kontaktpunkt, således at den væsentligste del af posten ikke skal gå igennem formanden.
2) Det skal være en reel arbejdslettelse for FU, således at der bliver overskud for FU til strategiske opgaver og nye initiativer.
NSL havde forståelse for aflastning af FU, og han anbefalede en "skrabet" løsning med én ansat på sin privatadresse. NSL ønskede et budget som også indeholdt de eventuelle besparelser et sekretariat kan medføre på nuværende arbejdsgange.
PC mindede om, at HB tidligere har besluttet, at et sekretariat skal finansieres af eksterne midler.
Oplæg fra FU incl. økonomi til augustmødet.
11. Økonomi. Orientering om afvigelser fra budgettet.
OB meddelte at inventarkontoen ville blive overskredet. Overskridelsen skyldes opdatering af udstyr til FU-medlemmer og nye tillidsfolk.
12. Næste møde. Fastlæggelse af tid og sted.
Søndag 27. august kl. 10.30 i Fredericia Idrætscenter.
Referent: Erik Mouridsen